Siniclubfilm van de week: Pawn Sacrifice


In het aangrijpende waargebeurde verhaal Pawn Sacrifice volgen we de schaaklegende Bobby Fischer (Tobey Maguire) die ten tijde van de Koude Oorlog het op moet nemen tegen Russische Boris Spassky (Liev Schreiber).

 

Terwijl de hele wereld toekijkt speelt Fischer niet alleen een wedstrijd tegen Spassky, maar ook tegen zichzelf. De druk van de wedstrijd is hoog en Fischer moet zich bewijzen…

 

De regie ligt in handen van Edward Zwick, die eerder verantwoordelijk was voor onder andere Blood Diamond en Defiance.

DUUR 114 minuten

GENRE Drama

REGIE Edward Zwick

CAST Tobey Maguire, Lily Rabe, Peter Sarsgaard, Liev Schreiber

 

'Pawn Sacrifice', nog op 13 en 15 februari in Siniscoop.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de Siniclub bezoekers over deze film:


"'Pawn Sacrifice' is een prachtige film! Ik vond het een realistische, aangrijpende en mooi verfilmd portret van Bobby Fisher.

 

Ik heb voor deze film gekozen uit interesse in het leven van Bobby Fisher. De film bracht zeker wat ik ervan verwacht had, ik kan deze film dan ook iedereen aanbevelen.

 

'Pawn Sacrifice' krijgt van mij 9 op 10."


"Ik kom regelmatig naar de Siniclub, meestal zie ik daar de beter films. En ook deze film was goed. ik zou 'Pawn Sacrifice' omschrijven als waanzin grenst aan genialiteit.

 

Beste acteur vond ik Toby Maguire als Bobby Fisher. Ik geef deze Siniclubfilm 8 op 10.


"Ik vond 'Pawn Sacrifice' een boeiende film. Ik heb voor deze film gekozen omdat ik fan ben van Toby Maguire. Hij speelt zijn rol als Bobby Fisher zeer goed. 

 

Het verhaal beschrijf ik als: Een boeiende strijd op de grens van gekte. 'Pawn Sacrifice' vond ik beter dan verwacht, het leek mij moeilijk om het leven van Fisher te verfilmen.

 

Ik geef 'Pawn Sacrifice' 8 op 10."


"Ik vond 'Pawn Sacrifice' zeker de moeite waard. De film is zowel interessant als leerzaam.

 

Ik kom graag naar de Siniclub, meestal zijn de films net als 'Pawn Sacrifice' goed. Als beste acteur kies ik ook voor Toby Maguire. 

 

Deze Siniclubfilm geef ik 8 op 10."