Wedstrijd voor kinderen: baas van de wereld


Begin deze week lanceerde Uitgeverij Lemniscaat een bijzondere actie: kinderen mogen zelf vertellen wat ze zouden doen als ze 'baas van de wereld' zouden zijn. Het leukste idee wint 500 euro.

 

Wat zou jij voor een ander doen als je Baas van de wereld was? Vertel het vóór 1 mei 2016 en maak kans op €500 om jouw idee ook echt uit te voeren!

 

Het Oranje Fonds is fan van de baas van de wereld. Hij maakt de wereld een beetje mooier en het Oranje Fonds doet dat in Nederland. Daarom organiseren uitgeverij Lemniscaat en het Oranje Fonds samen een actie: kinderen mogen bedenken wat zij voor een ander zouden doen als ze de baas van de wereld waren. Het Oranje Fonds geeft de bedenkers van het beste idee € 500,- om het ook echt uit te voeren! Doe je mee?

 

Misschien wil je iets leuks organiseren voor ouderen in het verzorgingshuis? Of voor eenzame mensen bij jou in de buurt? Of misschien wil je iets opknappen in jouw wijk, op het schoolplein of in de natuur?

Misschien vind je het belangrijk dat nieuwkomers in Nederland zich welkom voelen? Of vind je het belangrijk dat iedereen een boek kan lezen of wil je een bibliotheek in jouw school?

 

Laat weten wat jij écht belangrijk vindt en wat jouw plan is om dit idee uit te voeren!

 

Jouw idee moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

* Het moet jouw eigen omgeving een beetje beter maken of mensen bij jou in de buurt een fijne tijd geven

* Je doet het samen met jouw klas, sportteam of vriendengroep (om het bedrag te kunnen winnen kan je alleen meedoen met een school, sportclub, stichting of (buurt)vereniging)

* Je bent tussen de 8 en 12 jaar

* Je hebt toestemming van jouw ouders/verzorgers!

 

Op 1 mei 2016 sluit de actie. Laat ons dus voor 1 mei weten wat jouw idee is! Op maandag 2 mei wordt de winnaar bekend gemaakt. Wij zullen telefonisch contact opnemen met de bedenker van het beste idee.

 

http://www.oranjefonds.nl/stuur-je-idee