Deze week nieuw in Siniscoop: ‘Why Him?’ en de Siniclubfilm ‘King of Belgians’


Why Him?

 

Tijdens de feestdagen gaat Ned (Bryan Cranston), een overbezorgde maar liefhebbende vader, samen met zijn familie op bezoek bij zijn dochter op de universiteit. Hier ontmoet Ned zijn grootste nachtmerrie: zijn dochters vriend Laird (James Franco), een welwillende maar sociaal onhandige Silicon Valley-biljonair. De strenge en preutse Ned vindt Laird, die helemaal geen filter heeft, totaal geen match voor zijn dochter.

 

De eenzijdige rivaliteit loopt volledig uit de hand en Ned’s paniekaanvallen nemen toe als hij zich gaandeweg steeds minder thuis voelt in de glamoureuze hightech omgeving en hij erachter komt dat Laird klaar is om dé vraag aan zijn vriendin te stellen.

 

DUUR 111 minuten

GENRE Komedie

REGIE John Hamburg

CAST James Franco, Bryan Cranston, Zoey Deutch, Megan Mullally

 

‘Why Him?’, elke dag in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.siniscoop.be


King of Belgians

 

KING OF THE BELGIANS is een roadmovie waarin een ingedommelde Koning het leven - en zichzelf - ontdekt.

 

Nicolas III is een eenzame ziel die al lang het gevoel heeft dat hij een verkeerd leven leidt. Hij vertrekt op staatsbezoek naar Istanbul waar een Britse cineast, Duncan Lloyd, in opdracht van het Paleis een documentaire maakt om het imago van de Koning wat op te fleuren. Tijdens het bezoek komt plots het bericht dat Wallonië de onafhankelijkheid heeft verklaard.

 

De Koning moet onmiddellijk terug om zijn koninkrijk te redden! Nog voor de Koning klaar is om te vertrekken, verstoort een krachtige zonnestorm alle telecommunicatie en vliegverkeer. De Koning en zijn entourage zitten vast in Istanbul. Erger nog, de Turkse veiligheidsdiensten moeten niets weten van hun voorstel om dan maar ter land terug te keren. Maar de Koning wil niet bij de pakken blijven zitten. Duncan Lloyd ruikt de kans van zijn leven en komt met een twijfelachtig plan op de proppen waarin bloemenjurkjes en Bulgaarse zangeressen figureren. En zo begint hun undercover odyssee doorheen de Balkan, een tocht vol ongewenste situaties, onverwachte ontmoetingen, onvoorziene dilemma's en onverhoopte momenten van vreugde.

 

DUUR 94 minuten

GENRE Drama, Komedie

REGIE Peter Brosens, Jessica Hope Woodworth

CAST Peter Van den Begin, Valentin Ganev, Goran Radaković, Lucie Debay

 

‘King of Belgians’ speelt op 12,15 & 17 januari.

Op 17 januari zal de regisseur, Peter Brosens zelf zijn film komen inleiden!

Meer info en tickets op www.siniscoop.be