Filmtips: A Cure for Wellness, Rings en Siniclubfim van de week: The Birth of a Nation In Siniscoop


A Cure for Wellness

Een ambitieuze jonge werknemer krijgt de opdracht zijn directeur van het bedrijf waar hij werkt op te halen uit een idyllisch maar mysterieus kuuroord. Het oord ligt op een afgelegen locatie in de Zwitserse Alpen.

 

Hij vermoedt al snel dat de wonderbaarlijke behandelingen van de spa niet zijn wat ze lijken. Wanneer hij angstaanjagende geheimen begint te ontdekken, wordt zijn geestelijke gezondheid op de proef gesteld.

 

Hij wordt zelf gediagnosticeerd met dezelfde merkwaardige ziekte die alle gasten in het kuuroord laat verlangen naar genezing.

 

GENRE Drama, Horror, Thriller

REGIE Gore Verbinski

CAST Dane DeHaan, Jason Isaacs, Celia Imrie, Mia Goth


Rings

Samara is terug in deze derde film uit de Ring-serie. Wederom duikt zij op in een video die iedereen die ernaar kijkt binnen zeven dagen van het leven zal beroven. Ditmaal dreigt een jonge vrouw genaamd Sky (Aimee Teegarden) het slachtoffer te worden van deze beruchte vloek.

 

Voor deze film is een leeftijdsgrens van 16 jaar van toepassing.

 

GENRE Horror

REGIE F. Javier Gutiérrez

CAST Johnny Galecki, Aimee Teegarden, Alex Roe, Laura Wiggins


Siniclubfim van de week: The Birth of a Nation

The Birth of a Nation is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en speelt zich af in het zuiden van de Verenigde Staten, dertig jaar voor het uitbreken van de burgeroorlog. De filmt volgt Nat Turner (Nate Parker), een geletterde slaaf en predikant. Als zijn eigenaar Samuel Turner (Armie Hammer) in de financiële problemen komt, accepteert hij een aanbod om Nat’s preken te gebruiken om onhandelbare slaven onder de duim te houden.

 

Nat is getuige van talloze gruwelijkheden - tegen hemzelf, zijn vrouw Cherry (Aja Naomi King) en zijn medeslaven - en begint een opstand in de hoop zijn volk naar de vrijheid te leiden.

 

Deze film speelt op 16, 19 & 21 februari in Siniscoop

DUUR 120 minuten

GENRE Drama

REGIE Nate Parker

CAST Nate Parker, Armie Hammer, Aja Naomi King, Jackie Earle Haley

Meer info en tickets op www.siniscoop.be