Recensie: Machtsspel - Jackie Collins


De Russische miljardair Aleksandr Kasianenko heeft een relatie met Bianca, een topmodel. Alexandr zou zijn leven voor Bianca geven, zo verliefd is hij op haar. Hij heeft zelfs een luxe jacht laten bouwen, speciaal voor haar.


Om haar dertigste verjaardag te vieren en om het jacht 'De Bianca' in te wijden nodigt het koppel een gezelschap uit van vijf rijke en bekende personen..

De vijf gelukkige koppels die uitgenodigd zijn niet van de minste.
Senator Hammond Patterson en zijn vrouw Sierra, zanger Luca Perez met zijn decadente vriend Jeromy, de bekende Amerikaanse voetballer Taye Sherwin en zijn vrouw Ashley, filmster Cliff Baxter met zijn vriendin Lori en schrijver Flynn die de Chinese journaliste Xuan heeft meegenomen.

Allen hebben ze wel hun eigen redenen om op deze uitnodiging in te gaan.
Samen vertrekken ze op cruise op de zee van Cortez en beleven de tijd van hun leven. Ze bezoeken onbewoonde eilanden en genieten van een tijd zonder persfotografen om zich heen. Aleksandr heeft tal van verrassingen voor het gezelschap en vooral voor Bianca.

Maar deze trip verloopt niet zoals het koppel verwacht had. Iedere gast vindt zichzelf belangrijk wat tot irritaties leidt. Al vlug duiken de eerste spanningen tussen de koppels op en de ontspannen sfeer verandert snel in een vijandige sfeer.

Maar dit is nog niet alles. Er zijn nog anderen die het op Alexandr gemunt hebben. Zo is er Sergei Zukov, die nog een rekening met Alexandr te vereffenen heeft. Hij geeft de opdracht om de 'De Bianca' te kapen...

'Machtsspel' is geschreven door romanschrijfster Jackie Collins. Jackie is meesteres van de sexy roman en staat garant voor opwindende verhalen die zich afspelen in een wereld waar alles draait om roem, geld, sex en macht.

Collins woont in Beverly Hills en kent de wereld van de rijken en beroemden als geen ander.
Al meer dan 20 jaar staat ze aan de top. Haar 23 romans zijn vertaald in 47 talen en wereldwijd heeft ze al meer dan 400 miljoen boeken verkocht.
Jackie is de jongere zus van actrice Joan Collins.

Jackie Collins laat met haar boek ‘Machtsspel’ de lezers binnenkijken in de private wereld van beroemdheden. Toch is dit een volledig fictief verhaal. Deze turf van meer dan 400 bladzijden leest als een trein en verveelt op geen enkel moment.

Het verhaal zorgt voor voldoende spanning die langzaam opgebouwd wordt. Daar bijgevoegd de glitter en glamour, liefdesaffaires, afgunst, moord en een stevige portie sex en je hebt de vaste elementen voor een Jackie Collins-boek.

Het boek is ingedeeld in twee delen. Deel een gaat uitsluitend over de uitnodigingen van de koppels en het tweede deel over de reis. De hoeveelheid van de personages die aan bod komen is geen probleem. De korte hoofdstukken waarin telkens een koppel centraal staat, maakt dat de koppels heel uitvoerig beschreven zijn en de lezer veel informatie heeft.

Misschien kon het verhaal een beetje korter, zodat de lezer niet te lang op de spanning moet zitten wachten, maar het is en blijft een supergoed boek. Zeker aan te bevelen!
Dit boek is geschikt voor een vrouwelijk lezerspubliek van alle leeftijden.

'Machtsspel' is vertaald naar het Nederlands door Ella Vermeulen.

ISBN: 9789000311170 - Paperback - 432 blz. -  Prijs: € 18,99 - Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Klik hier voor meer info