Recensie: Winter Chalet - Linda van Rijn


'Winter Chalet' is het nieuwste boek van auteur Linda Van Rijn. Het verhaal begint met een spannende proloog over een vrouw die vermoord wordt. Dan begint het eigenlijke verhaal...

Het is eind februari. De Nederlandse Karen vindt dat het tijd is om quality-time door te brengen met haar drie vriendinnen: Chantal, Isa en Annemieke. Karen overhaalt het drietal om te gaan skiën. Er wordt een chalet gehuurd in het Oostenrijkse Kirchberg.

De vriendinnen komen aan in de chalet en er hangt al direct een ontspannen sfeer en een leuk vakantiegevoel in de lucht. Annemieke heeft haar plannen moeten wijzigen door verplichtingen op het werk en komt een paar dagen later. Het viertal is van plan om er een leuke vakantie van te maken met een combinatie van skiën en natuurlijk niet te vergeten de après ski.

Vakantie is voor de vrouwen een tijd om bij te praten en eventjes hun problemen te vergeten. Karen is vrijgezel, maar vindt dat de tijd gekomen is om haar te settelen. Isa is gescheiden en heeft een dochter. Chantal is getrouwd en wil zwanger worden en Annemieke is de enige die gelukkig getrouwd is. Karen is een ervaren skiester, Isa kan skiën maar moet haar kunsten nog even opfrissen en Chantal neemt skilessen. Ze vermaken zich allemaal op de piste.

Wanneer een paar dagen later Annemieke in de chalet aankomt, treft ze één van haar vriendinnen dood aan in de chalet. Wie heeft de moord gepleegd en waarom? Dat is werk voor rechercheur Günter Wolfsberg...

De drie overgebleven vriendinnen zijn bang dat hun ook iets zal overkomen. Bij ondervraging wordt het snel duidelijk dat de vriendinnen geheimen hebben voor elkaar. Wanneer er een geheim uitkomt, kijken de vriendinnen uit een ander oogpunt naar het slachtoffer.
De sfeer tussen de vriendinnen is vijandig. De hechte vriendschap die ze hadden valt snel uit elkaar.
Rechercheur Gunter Wolfsberg gaat op zoek naar de dader. Alles wijst op dezelfde persoon. Maar is dit wel de echte dader?

'Winter Chalet' is de vijfde literaire thriller van auteur Linda Van Rijn. Het is een goed geschreven verhaal waarin de spanning goed opgebouwd wordt. Wie zin heeft in een goed boek dat vlot leest....rep je naar de boekhandel en kruip knus in de sofa onder een dekentje voor de open haard met een lekkere kop chocolademelk en ga op zoek naar de dader. Wedden dat je het boek in één ruk uitleest?

Andere boeken van deze auteur :
Last Minute
Vakantievrienden
Piste Alarm
Blue Caraçao

ISBN: 978 94 6068 085 4 - Paperback - 256 blz. - Prijs: € 15,00 - Uitgeverij: Marmer
Klik hier voor meer info