Recensie: Extra Testament II ~ Zwarte Pest - Willem Groeneveld


In het tweede deel van de zesdelige reeks Extra Testament - ‘Zwarte Pest’ gaat het leven van de familie de Payens verder. We zijn enkele maanden verder en Oliver en Dori lopen school op het Edwaldius Tartus Lyceum in Onderschie, terwijl Heer Vuidel en zijn assistent Akrador hun wonden likken na hun nederlaag en uit zijn op wraak...

Er beginnen steeds meer tekenen van onheil te vormen voor Dori en Oliver. Heer Vuidel breidt de strijd met de Verlossers voor. Hij is strijdvaardiger dan ooit.
Zo werd met het openen van het Extra Testament de eerste vervloeking, in de vorm van kleine, zwarte beestjes, geactiveerd, Alpha, de zwarte sarafeenhoorn, is aangevallen en verwond en Dori krijgt steeds meer en meer nachtmerries en wordt zwakker en zwakker.
In haar dromen willen Akrador en Vuidel haar gevangen nemen. Dori is bang dat ze gedood zal worden...

En wanneer Robert vertelt dat hij uilen, die de dood vooraankondigen, rond de eik zag vliegen, slaat iedereen in paniek. Ze moeten snel iets doen, want het gevaar wordt steeds groter en de vervloeking van Vuidel wordt steeds dreigender.

Wanneer ze besluiten om naar Heer Oldor te gaan en aan een nieuwe opdracht te beginnen, gebeurt er iets verschrikkelijks met Dori...

Ook het boek ‘Extra Testament II - Zwarte Pest’ van auteur Willem Groeneveld bevat net zoals het eerste deel een spannend, goed geschreven verhaal. Het is wel aan te raden om eerst deel I te lezen, alvorens aan dit tweede deel te beginnen.

Laat je meeslepen in dit fantasy-verhaal met o.a. de vriendelijke reus Noppius, de Martrollaars, de Deur Zonder Klaslokaal, de Poort der Verschrikking, Akrador, Heer Vuidel en de zwarte Pest!

Willem Groeneveld heeft een schrijfstijl die zowel de jeugd als volwassenen aanspreekt. Hij weet opnieuw zijn lezers te boeien met dit prachtige verhaal vol avontuur, magie, verdriet en humor.
Een goed opgebouwd verhaal, sterke verhaallijnen en een uitstekend plot maken van dit boek een fantasy-verhaal dat iedereen zal aanspreken. Zowel de liefhebbers als zij die niet zo bekend zijn met dit genre zullen hier zeker plezier aan beleven.

Het derde boek uit de reeks ‘Extra Testament’,  'De Geboorte van de Tweeniks', verschijnt in februari en uiteraard kijken we uit naar dit boek!

ISBN: 978-90-78840398 - Paperback - 272 blz. - Prijs: € 17,50 - Uitgeverij: PMA
Klik hier voor meer info