Recensie: Extra Testament I ~ Gouden Lekie - Willem Groeneveld


24 december 1994. Het echtpaar Hanna en Arian moeten van Heer Oldor hun pasgeboren tweeling te vondeling leggen onder een grote eik in het bos bij Onderschie. Heer Oldor is de beschermer van de wereld, hij is machtig en altijd aanwezig.


Oliver en Dori, de pasgeborenen, zijn de twee uitverkorenen om de wereld te redden en lopen gevaar zolang ze bij hun ouders wonen. Daarom hopen hun ouders dat iemand ze zal vinden en ze tot hun twaalfde verjaardag zal beschermen. Ze leggen bij hun kinderen een brief en een pakje, dat mag open gemaakt worden wanneer ze de leeftijd van twaalf jaar bereikt hebben...


Enkele uren later vindt veeboer Robert de Payens de tweeling. Hij neemt de twee borelingen mee naar huis en Oliver en Dori worden liefdevol opgevoed door Robert, zijn vrouw Mary en zijn moeder Anna.

 

Alles verloopt zoals bij ieder ander gezin, tot ze hun twaalfde verjaardag vieren. Robert en Mary vertellen hun het hele verhaal en dat ze niet hun echte ouders zijn, dit tot ongeloof van de tweeling. Dan mogen ze het pakje van Heer Oldor openen en komen ze te weten dat zij de uitverkorenen zijn.

Ze zijn voorbestemd om de Heilige Graal te vinden en daarmee de wereld tegen het dreigend onheil te beschermen.

 

Oliver en Dori moeten van Heer Oldor zes opdrachten vervullen, Robert zal hen daar bij helpen. Ze gaan terug naar de grote eik en daar leren ze zich te versmelten met de boom. Zo komen ze in de eik terecht, waarin er zich verschillende oefenruimtes bevinden. Hier moet er geoefend worden om de opdrachten van Heer Oldor te kunnen uitvoeren. Hun eerste taak is het plukken van de Gouden Lekie.


Maar alles loopt niet zonder gevaar, er is immers nog Heer Vuidel, hij is de Heer van de Ondergang en de broer én tegenpool van Heer Oldor, die er alles aan zal doen om de opdrachten te doen mislukken.

Ook de 12-jarige Sandor Grim, een mensgeest, heeft als doel de Verlossers, De Heilige Graal, het Extra Testament en uiteindelijk de aarde te vernietigen...


‘Extra Testament I - Gouden Lekie’ van Willem M.J. Groeneveld is het eerste deel uit de zesdelige reeks ‘Extra Testament’. Het is een pracht van een fantasy-verhaal, geschikt voor zowel adolescenten als volwassenen.

Het verhaal is spannend opgebouwd, de auteur zorgt ervoor dat de lezer steeds nieuwsgierig is op wat komen gaat en je wordt als het ware meegesleept in het verhaal, dat je niet meer los laat. Het liefst van al wil je het boek in één keer uitlezen!


Intussen is deel II ‘ Zwarte Pest’ uit deze reeks verschenen. Wij van De Boekenkast zijn er van overtuigd dat ook dit boek de nodige kwaliteit zal hebben, net zoals dat met ‘Gouden Lekie’ het geval is.

 

De recensie van ‘Zwarte Pest’ kan u binnenkort op De Boekenkast lezen!


ISBN: 978-90-78840299 - Paperback - 252 blz. - Prijs: € 17,50 - Uitgeverij: PMA - Dit boek is eveneens beschikbaar als e-book.

Klik hier voor meer info