DVD recensie:Begin Again - John Carney 


‘Begin Again’ is een feelgood comedy van scenarist en regisseur John Carney met o.a. Mark Ruffalo en Keira Knightley in de hoofdrollen.


De Britse Gretta (Keira Knightley) woont in New York en heeft al enkele jaren een relatie met haar vriend Dave (Adam Levine). Dave is een zanger die zich laat meeslepen met de roem die bij zijn carrière komt kijken. De relatie tussen Gretta en Dave lijdt daaronder en uiteindelijk gaan de twee uit elkaar.


Ook voor muziekproducent Dan (Mark Ruffalo) loopt het niet zoals hij wenst. Hij is door zijn eigen platenlabel ontslagen en maakt een moeilijke periode door. Hij komt in een bar terecht waar hij toevallig Gretta hoort zingen.

Dan is onder de indruk van de Britse singer-songwriter en stelt haar voor om samen te werken aan haar muzikale carrière.

Samen sluiten ze de handen ineen om muziek te maken en wagen zich aan een nieuw begin…


‘Begin Again’ is een mooie, pure feelgoodmovie met boeiende verhaallijnen die op het einde samen vloeien. Het is een vrolijke film met goede muziek en een uitstekende cast.

‘Begin Again’ is opnieuw een geslaagde film voor regisseur John Carney, die eerder in 2006 met ‘Once’ een succesrijke film maakte.


Het is is niet alleen een romantische film, maar ook een komedie en een muzikaal pareltje. Kortom, ‘Once Again’ is een hartverwarmende film!

Technische gegevens DVD:


Regiseur: John Carney

Acteurs: Hailee Steinfeld, Keira Knightley, Mos Def, Karen Pittman, Mark Ruffalo, James Corden


EAN: 8713045242770

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 99 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: vanaf 6 jaar

‘Begin Again is uitgebracht door eOne en is op DVD en Blu-ray verkrijgbaar.