Vier nieuwe Wablieft-boeken verschenen bij Uitgeverij Vrijdag


De Wablieft-boeken zijn vlotte boeken in duidelijke taal voor volwassen beginnende lezers.

 

De boeken zijn boeiend, spannend, ontroerend en interessant en zijn geschreven door bekende auteurs zoals Sylvia Vanden Heede, Diane Broeckhoven, Goedele Liekens en Patrick Bernauw.

 

In november zijn er vier nieuwe Wablieft-boeken verschenen:

De taart van Tamid - Ria Massy

Verloren in je hoofd - Nathalie Carpentier

Jelle - Gil Vander Heyden 

Johnny Stalker - Diane Broeckhoven

‘De taart van Tamid’ van Ria Massy bevat drie kortverhalen.


De taart van Tamid

In het eerste verhaal maken we kennis met Tamid, een 28-jarige Syriër die in België woont. Hij voelt zich eenzaam in zijn flat in Antwerpen. Hij wil graag werken maar moet eerst de nodige papieren hebben en voldoende Nederlands spreken.


Vrienden heeft hij ook niet, hij kent alleen Marina en Hilda, zijn buren. Het is de verjaardag van Tamid en hij heeft een taartje gekocht. In zijn eentje zijn verjaardag vieren ziet hij niet zitten en klopt aan bij Hilda…


Fatna en Omar

Fatna uit Marokko trouwt met Omar, een jongen die in Gent geboren is. Fatna verhuist definitief naar België en Omar wil dat zijn kersverse bruid zich aanpast aan het land en Nederlands leert.

Maar Fatna wil geen Nederlands leren, ze wil alleen voor haar man zorgen.

Fatna vertrekt uiteindelijk naar de les. Maar al snel ontdekt ze dat Nederlands leren wel leuk is…


Wachten op mama

De 9-jarige Aras woont samen met zijn papa in Brussel. Zijn mama en twee zussen wonen nog in Irak. Zij komen ook naar België, maat wanneer?

De kleine Aras wil zo snel mogelijk zijn familie zien maar moet geduld hebben, veel geduld…


Het boek ‘Verloren in je hoofd - Leven met dementie’ van Nathalie Carpentier gaat over Jozef, Agnes, Albert, Hilde en Paul, mensen met dementie.


Paul is 54 jaar wanneer hij weet dat hij Alzheimer heeft. Hij is een van de 15.000 jonge mensen met dementie in ons land. De auteur beschrijft het verhaal van Paul. Zijn verhaal over zijn leven en familie..


De 73-jarige actrice Hilde Sacré leed aan dementie. Ze wou niet afhankelijk van anderen zijn en koos voor euthanasie. Ze vertelt haar verhaal…


Jozef was een leraar aardrijkskunde tot wanneer er op zijn vijftigste de ziekte van Alzheimer werd vastgesteld. Voor hem was de ziekte een taboe en wou er niet over praten. Zijn vrouw merkt dat haar man veranderd is. Hij kan erg boos worden, luistert niet meer en is achterdochtig…


Jelle - Gil Vander Heyden

 

Vorig jaar is Jelle samen met zijn mama, papa en zus Fieke verhuisd van de stad naar het platteland. Fieke ziet het helemaal zitten in het nieuwe huis. Jelle daarentegen is veranderd, hij is stil en lacht nog nauwelijks. Volgens mama is Jelle in de puberteit en zal hij wel terug veranderen.

 

Maar dan wordt Jelle opgepakt omdat hij iets ergs gedaan heeft…


Johnny Stalker - Diane

Broeckhoven


Johnny Verstappen is een 40-jarige man die alleen woont. Elke dag gaat Johnny te voet naar zijn werk in de bouwmarkt. Na zijn werk kijkt hij ‘s avonds naar de soap ‘Samen’ op tv. Johnny kijkt vooral voor Cindy, die meespeelt in de soap. Hij is er zelfs een beetje verliefd op.

 

Op een dag zit Jonny op een terras wanneer hij plots Cindy ziet. Ze steekt de straat over zoekt een plaatsje op het terras waar Johnny zit. Johnny kan zijn ogen niet geloven. En dan doet hij iets wat hij nog nooit gedaan heeft…

 

Ook deze vier nieuwe titels in de reeks Wablieft-boeken zijn geschikt voor tieners en volwassenen.

 

Elk Wablieft-boek is ongeveer 80 bladzijden dik. De boeken zijn geschreven in duidelijke taal met grote letters en korte zinnen, speciaal voor volwassen beginnende lezers.

 

De Wablieft-boeken kosten 7,95 euro per stuk en zijn te koop in de boekhandel of op de website van Wablieft www.wablieft.be