DVD recensie: Low Winter Sun - De complete serie


‘Low Winter Sun’ is een Amerikaanse dramaserie met in de hoofdrollen Mark Strong (Zero Dark Thirty) en  Lennie James (The Walking Dead, Jericho).

De complete serie omvat 10 afleveringen en is verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.


Het verhaal begint wanneer politieagent Brendan McCann (Michael McGrady) uit Detroit vermoord wordt door zijn collega’s Joe Geddes (Lennie James) en Frank Agnew (Mark Strong).


De twee doen er alles aan om het op een zelfmoord te doen lijken en zo de arrogante en corrupte Brendan uit de weg te ruimen. Waar ze niet op rekenden is dat Interne Zaken een onderzoek start.

Brendan wordt in zijn wagen in het water nabij het Delray-dok terug gevonden. Groot is de verrassing dat er naast McCann ook nog een lijk in de koffer van de wagen wordt gevonden. Het is een kapot gehakt lijk, niemand lijkt te weten wie het slachtoffer is..


De autopsie wijst uit dat Brendan niet verdronken is in de rivier, maar reeds overleden was wanneer de wagen in het water terecht kwam. Wat leek op de perfecte moord wordt voor de politieagenten Geddes en Agnew een ware nachtmerrie.


Want hun leven wordt volledig overhoop gehaald en Frank Agnew belandt in de onderwereld, een wereld vol misdaad, drugs en wraak….

De reeks ‘Low Winter Sun’ is gebaseerd op de gelijknamige Britse bekroonde miniserie uit 2006. De reeks is spannend en doet ons denken aan series zoals ‘The Shield’ en ‘The Wire’.

‘Low Winter Sun’ is niet verschenen op de Vlaamse televisie en dankzij eOne te bekijken op DVD en Blu-ray. Deze keiharde politieserie werd in Amerika uitgezonden door AMC.

Technische gegevens DVD:


Acteurs: Lennie James, James Ransone, Mark Strong, Sprague Grayden, Ruben Santiago-Hudson, Athena Karkanis


EAN: 8713045243746

Taal: Engels met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 430 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: vanaf 12 jaar