Op 13 september verschijnt bij Nijgh & Van Ditmar het boek ‘Verstrengeld’ van Vivian Gornick


In deze bijtende en indrukwekkende memoir uit 1987, een van de eerste en beste in het genre, kerft Gornick het verhaal van haar jarenlange onafhankelijkheidsstrijd tegen haar moeder uit. Gornick groeide op in The Bronx, in een woonblok vol Joodse arbeidersgezinnen.

 

De mannen zijn grotendeels afwezig door oorlog of werk. Tussen de vrouwen broeit het, maar er is ook veel warmte. Het leven van moeder en dochter Gornick wordt overschaduwd door de depressie die de intelligente, maar laagopgeleide moeder overhoudt aan de dood van haar man.

 

Naast hen komt Nettie wonen, een berekenende, maar ook warme en sensuele vrouw, die Vivian hevig fascineert. Deze twee tegengestelde modellen van vrouwelijkheid zullen lang haar zoektocht naar het geluk in werk en liefde kleuren.

 

Vivian Gornick (1935) is de veelgeprezen auteur van een groot aantal boeken, waaronder haar recent verschenen memoir The Odd Woman and the City, en drie verzamelingen van essays. Van deze bundels werden The Men in My Life en The End of the Novel of Love genomineerd voor de National Book Critics Circle Award.

 

Verstrengeld - Vivian Gornick - Prijs: € 19,99 - ISBN: 978 90 388 0216 9 (paperback) - 240 pagina’s. Ook verkrijgbaar als e-book: ISBN 978 90 388 0217 6 - € 11,99.