Gezien: Oorlogsdrama 'Lore' in de Siniclub te Sint-Niklaas


Dinsdag 14 mei werd in de Siniclub in de Siniscoop te Sint-Niklaas het ontroerende oorlogsdrama ‘Lore’ vertoond. Wij van De Boekenkast waren er bij en maakten volgend verslag.

SINICLUB-bezoekers van de week:


Els Lenart, Martijn Ringoot en Glenn De Meulenaer
Els Lenart, Martijn Ringoot en Glenn De Meulenaer

Els Lenart, Martijn Ringoot en Glenn De Meulenaer zijn onze Siniclub-bezoekers van de week.


Els, Matijn en Glenn komen regelmatig naar Siniscoop.

“Ik kijk altijd uit naar de Siniclub-films. Ik raadpleeg op internet via de website van Siniscoop of CultuurCentrum Sint-Niklaas welke films ze spelen in de Siniclub en meestal vallen die wel in de smaak. Een film zoals vanavond over de Tweede Wereldoorlog interesseert mij wel.

 

Jammer dat er maar drie vertoningen per week zijn. Wij werken alle drie en hebben niet altijd de mogelijkheid om te komen. Zo missen we soms een film die we graag hadden gezien”, aldus Els Lenart.

 


De film

Duitsland 1945. Lore (Saskia Rosendahl ) wordt aan haar lot overgelaten wanneer zowel haar vader als haar moeder, beiden Nazi’s, opgepakt worden door het Britse bevrijdingsleger. Samen met haar zus en drie boers moet ze te voet naar haar oma in Hamburg te vluchten, dwars door het verwoeste Duitsland.


Onderweg komen ze Thomas (Kai Malina) tegen, een joodse jongen die hen wil helpen. Lore wil niets weten van de nochtans behulpzame Thomas. Ze heeft immers van haar ouders geleerd dat joden de vijanden zijn en hen te haten.

Om te overleven en haar familie te redden zal ze toch een keuze moeten maken...

'Lore’ is een prachtige film die aanzet tot nadenken. Een dramatisch verhaal over een jong meisje, kort na de Tweede Wereldoorlog. Na afloop waren de vele bezoekers nog onder de indruk van deze film, met een fantastische Saskia Rosendahl in de hoofdrol.

Regie: Cate Shortland

Cast: Saskia Rosendahl, Nele Trebs, André Frid, Mika Seidel, Ursina Lardi, Philip Wiegratz, Hans - Jochen Wagner,

Genre: Oorlogsfilm

Duur: 108 minuten

 


De volgende film in de Siniclub is de komedie ‘The Sessions’, vanaf donderdag 16 mei te zien in Siniscoop Sint-Niklaas.

 

 

Het immens aangrijpende en tevens verrassend grappige verhaal van een man, verlamd door polio, die op 38-jarige leeftijd besluit zijn maagdelijkheid te verliezen.

 

Met de begeleiding van een priester en de hulp van zijn sekstherapeute probeert hij zijn droom te verwezenlijken. Het verhaal is gebaseerd op de autobiografische geschriften van journalist en dichter Marc O'Brien.

 

 

Vertoning op donderdag 16 mei 2013 om 14u30, zondag 19 mei om 11u en dinsdag 21 mei om 20u

Meer info en tickets op www.siniscoop.be

 

Meer info vindt u ook via  www.ccsint-niklaas.be

Wenst u de tweemaandelijkse e-filmnieuwsbrief te ontvangen?

Graag uw e-mailadres opgeven via info@ccsint-niklaas.be


Ook verstuurt CC Sint-Niklaas tweemaandelijks een (papieren) filmflyer Siniclub. Ook daarvoor kunt u uw adres opgeven via info@ccsint-niklaas.be