Gezien: 'The Sessions' in de Siniclub te Sint-Niklaas


Siniclub-bezoeker van de week: Leon Van Steenlandt

Leon, Siniclub-bezoeker van de week
Leon, Siniclub-bezoeker van de week

Leon Van Steenlandt uit Sint-Niklaas komt geregeld naar Siniscoop. “Als ik de keus heb pik ik er een speciale film uit. Dankzij de Siniclub heb ik al verschillende prachtige films gezien.

Ik ben een cinefiel van jongsaf. Een film in de bioscoop zien is zoveel meer dan thuis op tv kijken.

Als oudere is het niet gemakkelijk om ‘s avonds te komen. Daarom kom ik graag op zondagmorgen of in de namiddag.”


 Na de voorstelling troffen we een zichbaar ontroerde Leon aan. “Ik heb echt genoten van ‘The Sessions’. Een sterk verhaal over een onderwerp dat normaal niet besproken wordt. Ik zou de film gerust nog eens willen zien. Ik ben een beetje aangedaan door deze prachtige film."

De Film

 

‘The Sessions’ brengt het verhaal van Mark O’Brien, een 38-jarige door polio compleet verlamde man. Mark leeft dankzij een ijzeren long, een logge machine dat zijn ademhaling regelt. Mark kan enkel zijn hoofd bewegen, maar houdt toch de moed erin door te schrijven en dankzij een gezonde dosis zelfrelativering.

 

 

Mark heeft hij nog één wens. Hij is nog steeds maagd en wil daar graag iets aan doen. Via de hulp van de priester (William H. Macy) komt hij terecht bij de sekstherapeute Cheryl Cohen-Greene (Helen Hunt). Met haar hulp hoopt hij eindelijk zijn maagdelijkheid te verliezen.

 

‘The Sessions’ is het waargebeurde verhaal van journalist en dichter Mark O’Brien. Regisseur Ben Lewin baseerde zich voor zijn film op een artikel dat O’Brien in 1990 schreef, ‘On Seeing A Sex Surrogate’.

 

Het is een prachtige film over seks en gehandicapten, wat nog steeds een taboe is in onze maatschappij. Regisseur Lewin brengt dit onderwerp op een perfecte manier, ‘The Sessions’ is een film die aanzet tot nadenken. Een film die je ontroert en laat glimlachen.

Zeker de moeite waard om te zien!

 

‘The Sessions’ wordt nog vertoond op  zondag 19 mei om 11u en dinsdag 21 mei om 20u

Meer info en tickets op www.siniscoop.be

 

Meer info vindt u ook via  www.ccsint-niklaas.be

Wenst u de tweemaandelijkse e-filmnieuwsbrief te ontvangen?

Graag uw e-mailadres opgeven via info@ccsint-niklaas.be

 

Ook verstuurt CC Sint-Niklaas tweemaandelijks een (papieren) filmflyer Siniclub. Ook daarvoor kunt u uw adres opgeven via info@ccsint-niklaas.be

 


Volgende Siniclub-film: La Religieuse

 

18e eeuw. De 16-jarige Suzanne wordt door haar familie gedwongen om in te treden, terwijl zij zelf in de 'ware wereld' wil leven. In het klooster wordt zij geconfronteerd met de willekeur van de kerkelijke hiërarchie: moeder-oversten die beurtelings vriendelijk, wreed of net iets te liefdevol zijn.

Dankzij haar passie en haar kracht overleeft ze de wreedheid van het klooster en kan ze haar enige doel blijven nastreven: haar vrijheid met alle mogelijke middelen heroveren.

met o.a.: Pauline Etienne, Isabelle Huppert, Louise Bourgoin, ...

 

drama (1u54min) – Frankrijk/Duitsland/België (2013)

 

Vertoning op donderdag 23 mei 2013 om 14u30, zondag 26 mei om 11u en dinsdag 28 mei om 20u

Meer info en tickets op www.siniscoop.be