Gezien: Fill the Void in de Siniclub te Sint-Niklaas


Siniclub-bezoekers van de week: Trees Vande Casteele & Alfred De Rooze uit Sint-Niklaas

Trees en Alfred gaan sporadisch naar de bioscoop. Het liefst van al komen ze in de namiddag naar de Siniscoop. We troffen het koppel aan in zaal 2 in de Sinscoop te Sint-Niklaas.

 

"Als we een film meepikken is het er een van de Siniclub," vertelde Alfred De Rooze ons. "Ik las de korte inhoud van deze film en denk wel dat het de moeite zal zijn."

 

"We kiezen onze film op voorhand uit. Ik zie graag een drama, zoals de film 'Amour', die we onlangs zagen in de Siniclub", aldus Trees Vande Casteele, "Andere films uit het aanbod zeggen mij niet zo veel. Ik ben zeer tevreden dat er de Siniclub bestaat."

 


 

De Film

 

‘Fill the void’ is het verhaal van de 18-jarige Shira, de jongste dochter uit een streng orthodox joods gezin uit Tel Aviv. Ze staat op het punt te worden uitgehuwelijkt aan een veelbelovende jonge man van dezelfde leeftijd en achtergrond. Het is voor haar een droom die uitkomt.

 

Maar dan treft het noodlot de familie Mendelman. De 28-jarige Esther, zus van Shira, sterft tijdens de geboorte van haar eerste kindje, Mordechay. De hele familie zit in zak en as door dit drama en het huwelijk van Shira wordt uitgesteld.


Shira’s moeder ontfermt zich over de baby en haar schoonzoon Yochay gaat na een periode van rouw op zoek naar een nieuwe echtgenote. Hij wil naar België verhuizen, om daar te trouwen met een meisje die hij al lang kent.

 

De moeder is de wanhoop nabij. Na haar dochter dreigt ze haar kleinkind en schoonzoon te verliezen. Ze vraagt aan haar dochter Shira of ze met Yochay wil trouwen.


Shira ziet een huwelijk met hem helemaal niet zitten...

Ze staat voor een dilemma: moet ze naar haar moeder luisteren of de keuze van haar hart volgen?


 ‘Fill the void’ van de debuterend regisseur Rama Burshtein is een pakkend drama over de joodse wereld en zijn rituelen.

De regisseur kon rekenen op een sterke cast, met Hadas Yaron in de hoofdrol. Het is een film die je meteen meesleept met zijn ijzersterk verhaal. Een film die aanzet tot nadenken


Regie: Rama Burshtein

Cast: Hada Yaron, Yifrach Klein, Renana Raz

Genre: Drama

Duur: 90 minuten

 

Vertoning nog op zondag 2 juni om 11u en dinsdag 4 juni om 20u

Meer info en tickets op www.siniscoop.be

 

Meer info vindt u ook via  www.ccsint-niklaas.be

Wenst u de tweemaandelijkse e-filmnieuwsbrief te ontvangen?

Graag uw e-mailadres opgeven via info@ccsint-niklaas.be

 

Ook verstuurt CC Sint-Niklaas tweemaandelijks een (papieren) filmflyer Siniclub. Ook daarvoor kunt u uw adres opgeven via info@ccsint-niklaas.be

 


Volgende Siniclub-film: Hannah Arendt

 

De Duits-Joodse fi losofe Hannah Arendt (1906-1975) vlucht voor het nazisme naar Amerika. Wanneer zij, als journaliste voor The New Yorker, naar Israël reist om het proces van Eichmann te verslaan, zorgt zij met haar artikelen voor enorme controverse.

 

Ze ontwikkelt er haar theorie van de banaliteit van het kwade (het zonder problemen negeren van de consequenties van je daden). Ze krijgt hierdoor bakken kritiek en moet zich voortdurend verdedigen. Barbara Sukowa speelt Hannah Arendt op een indrukwekkende manier. Van de eerste tot de laatste minuut is zij aanwezig in de film.

 

Hoe Sukowa zich op het einde van de fi lm voor de studenten verdedigt, is van een ongezien niveau. Met deze fi lm krijgt de vrouw die fi losofi e vertaalde van abstract intellectualisme naar concrete politiek, opnieuw een gezicht!

 

Regie: Margarethe von Trotta

Duur: 113 minuten

Vertoning op donderdag 6 juni 2013 om 14u30, zondag 9 juni om 11u en dinsdag 11 juni om 20u

Meer info en tickets op www.siniclub.be