Recensie: Heks Marjol - Patricia David


Bij Uitgeverij De Eenhoorn verscheen ‘Heks Marjol’, het derde boek in de populaire heksenreeks van Patricia David.


In het heksenbos wonen de heksen Deeprie,  Marjol, Miezamplie, Spinoza, Brokola en Teekla. Heks Teekla is de meest wijze heks van het bos, terwijl heks Deeprie er steeds opnieuw in slaagt om iedereen op stang te jagen.


Op een dag bezoekt heks Miezamplie haar vriendin Marjol. Maar heks Marjol piekert. En dit komt door heks Deeprie, die met haar grote mond tegen Marjol gezegd heeft dat ze de meest saaie heks is van het heksenbos.


Marjol wil niet saai zijn en Miezamplie wil haar vriendin opfleuren. Ze zegt tegen Marjol dat ze iets moet bedenken wat ze niet mag doen. Als je dat doet, ben je helemaal niet saai.

Maar zelfs iets bedenken kan Marjol ook niet, dit is het bewijs dat ze oersaai is. Uiteindelijk bedenkt Marjol om naar de kapper te gaan in Mensenland. Dan zou ze zeker niet saai meer zijn.


De volgende dag vertrekt Marjol naar Mensenland. Maar plots vliegt in het heksenbos een onbekende heks rond. Geen gewone heks, maar een echte discoheks en gebeuren er rare dingen in het heksenbos. En waar is Marjol?


‘Heks Marjol’ is het derde humoristische verhaal over de belevenissen rond enkele heksen in het heksenbos. Een spannend en vooral grappig verhaal over ruziemakende heksen, mensen en pratende dieren waar je blij van wordt.


Doorheen het verhaal zit ook een boodschap verweven. Niemand is saai en iedereen heeft kwaliteiten én samenwerken is heel belangrijk. Het verhaal is aangevuld met prachtige zwart-wit tekeningen van Kristina Ruell.


Het boek telt 202 pagina’s, maar zonder je het beseft is het boek uitgelezen. Dit boek is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar en je kan het ook gebruiken als voorleesboek.

Patricia David is geboren in Dendermonde op 7 juni 1949. Ze studeerde voor kleuterleidster en stond jarenlang met veel plezier voor de klas.Toen ze zorgjuf werd, mocht ze in de klassen gaan vertellen, en zo kwam Patricia er aan toe om boeken te schrijven.


Patricia heeft vier zonen en vier kleindochters en dat maakt haar alle dagen blij. Ze houdt van tekenen en schilderen, en volgt ook les aan de academie. Patricia houdt ook van volksmuziek en speelt zelf trekzak.


Ondertussen schreef ze al meer dan 15 boeken waaronder ‘Heks Kweetal’ en ‘Heks Valsefie’. Voor ‘Juffrouw Verdorie’ ontving Patricia een Boekenduim.


Eerder verschenen in deze reeks :

Heks Miezamplie

Heks Deeprie


Heks Marjol - ISBN: 9789058389848 - Hardcover - 204 blz. - Leeftijd: vanaf 8 jaar - Prijs: € 16,95 - Uitgeverij: De Eenhoorn