DVD recensie: Bodybuilder - Roschdy Zem


Het verhaal begint wanneer Antoine (Vincent Rottiers) bedreigd wordt door Luigi (Adel Bencherif) en zijn bende. Antoine is een kleine crimineel die van verschillende vrienden geld heeft geleend en Luigi eist nu zijn geld terug.


Antoine vlucht naar zijn moeder Muriel (Dominique Reymond) en zijn oudere broer Fred (Nicolas Duvauchelle), maar daar mag hij niet blijven. Noodgedwongen vertrekt hij naar zijn vader Vincent (Yolin François Gauvin). Het is al vijf jaar geleden dat Antoine zijn vader ontmoet heeft en hij is ook niet bepaald welkom bij hem.

Want Vincent is een ambitieuze vijftiger, in tegenstelling tot zijn zoon die liever lui is dan moe. Vincent is een bodybuilder, hij runt een eigen fitnessclub en doet er alles aan om zijn lichaam perfect te verzorgen. Hij is als bodybuilder volop aan het trainen voor de titel bij de veteranen.


Hun tegengestelde karakters zorgen meermaals voor spanningen in de relatie tussen vader en zoon. Toch mag Antoine blijven. Na een tijdje werkt hij zelfs mee in de fitnesszaak en leert hij het leven van zijn vader beter kennen en waarderen…

‘Bodybuilder’ is een ingetogen film over een vader-zoon relatie van de Franse acteur en regisseur Roschdy Zem. Vincent Rottiers speelt perfect de rol van Antoine en de rol van Vincent wordt gespeeld door de bodybuilder en niet-professionele acteur Yolin François Gauvin.


‘Bodybuilder’ is een uitstekende film over een gebroken vader- zoon relatie waarin zowel dramatische als komische momenten in zitten. De film is uitgebracht in de Lumière Cinema Selection en is verkrijgbaar op DVD.

Technische gegevens DVD:


Regisseur: Roschdy Zem

Acteurs: Roschdy Zem, Vincent Rottiers,Nicolas Duvauchelle, Yolin François Gauvin, Adel Bencherif, Marina Foïs


EAN: 5425019008826

Taal: Frans met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 104 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: vanaf 6 jaar