Boekrecensie: Wie is bang voor de boze heks? -                         Jonas Boets & Richard Verschraagen


'Wie is er bang voor de boze heks?' gaat over het meisje Lentebloesem, al hoor ze liever de naam Abracadabra, dat heks wil worden. Abracadabra gaat naar Toverknol, de heks uit het dorp, die haar zeker zal kunnen helpen. Toverknol vertelt haar dat ze een slechte daad moet doen om heks te worden.

 

Abracadabra kan bijna niet wachten om een echte heks te worden en met een bezem te vliegen en begint met veel moed aan haar opdracht. Maar dat blijkt voor het meisje moeilijker dan verwacht...

 

Ze komt terecht in de sprookjeswereld van Sneeuwwitje, de zeven dwergen, Doornroosje en Hans en Grietje…

 

‘Wie is bang voor de boze heks?’ is een mooi (voor)leesboek voor kinderen vanaf 5 jaar. Een mooi verhaal over een meisje met een niet alledaagse droom: heks worden. Auteur Jonas Boets heeft dit leuke verhaal verweven met de klassieke sprookjes.

 

‘Wie is bang voor de boze heks?’ bevat niet alleen een leuk verhaal, ook de prachtige illustraties van Richard Verschraalden zijn zeker de moeite waard!

 

Jonas Boets (opgegroeid in Wilrijk, woont in Berchem) studeerde Germaanse filologie. Hij gaf enkele jaren les en werkte bij een productiehuis. Nu staat hij aan het hoofd van kinderzender KZOOM. Hij schreef al elf boekjes voor eerste lezers en tien spionageromans voor tieners over Sam Smith. In zijn vrije tijd speelt hij voetbal.

 

Richard Verschraagen is opgegroeid in Utrecht en woont in Kattendijke, Nederland. Hij volgde een lerarenopleiding en een opleiding Toegepaste grafiek. Hij combineert het lesgeven op een basisschool met het illustreren van kinderboeken. Hij illustreerde al een tiental kinderboeken. Het geheim tussen de boeken is bekroond met een White Raven.

 

ISBN: 9789462910669 - Hardcover - Prijs: € 16,50 - Uitgeverij: De Eenhoorn


Donderdag 5 november is er op de Boekenbeurs in Antwerpen een workshop voor kinderen tussen 5 en 9 jaar.


Je leert dan blije, boze, bange en verdrietige heksen tekenen met illustrator Richard Verschraagen. Richard toont veel prenten van gezichten en geeft tips hoe je gevoelens in gezichten kan aanbrengen. Deze workshop is gebaseerd op het prentenboek 'Wie is er bang voor de boze heks?', van Jonas Boets.


Workshop ‘Wie is bang voor de boze heks?’ op de Boekenbeurs - 5 november - van 12.00 uur tot 13.00 uur - Zaal: Pavildoen

Meer info op www.boekenbeurs.be