Siniclubfilm van de week: Tanna in Siniscoop


Voor de film TANNA verplaatsen we ons naar de exotische Zuid-Pacific, waar de jonge Wawa verliefd wordt op Dain. Zij zijn beiden lid van één van de laatste traditionele stammen van het eiland.

 

Wanneer er een strijd losbarst met een andere stam, wordt Wawa, als deel van de vredesonderhandeling, uitgehuwelijkt aan één van hen. Hoewel het uithuwelijken deel van de traditie is en de volkeren een huwelijk uit liefde niet kennen, weigeren Wawa en Dain zich bij hun lot neer te leggen…

Met een haast ongekende puurheid, midden de ongerepte natuur, gaan twee jongeren uit liefde voor mekaar de strijd aan met traditie.

 

Tot dusver niks nieuws zal je denken, was het niet dat TANNA niet alleen gebaseerd is op ware feiten, overtuigend sterk gespeeld wordt door de bewoners van het dorpje Yakel – allemaal first-timers – én we nog nooit een film te zien kregen uit die regio. Op de achtergrond domineert een dreigende vulkaan niet alleen het landschap maar ook het geloof en het leven van de mensen. Laat je overdonderen!

DUUR 100 minuten

GENRE Drama

REGIE Martin Butler, Bentley Dean

CAST Mungau Dain, Marie Wawa, Marceline Rofit

 

'Tanna', nog op zondag 1 mei en dinsdag 3 mei in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.siniscoop.be


De mening van de kijker:


"Ik vond 'Tanna' een prachtige film. Deze film was voor mij een openbaring.

10 op 10 voor 'Tanna'!"

 

"'Tanna' is een ongelofelijk mooie film. Het was aandoenlijk echt, zeker omdat ikzelf Vanuatu bezocht heb. Het is zeer goede film die je moet gezien hebben. Van mij krijgt 'Tanna' 10 op 10.

 

"'Tanna' is een adembenemende, diepzinnige film met prachtige beelden. Ik vond de film zowel ontroerend als leerzaam. Het brengt de kijker een boodschap van liefde en verdraagzaamheid. 9 op 10 voor 'Tanna'!"

 

"Ook ik vind 'Tanna' een super mooie film. Een authentieke film over een prachtig volk en natuur."

 

"'Tanna' is een zeer interessante en verrijkende film. Een film over eerbied, liefde en vrede. Ik kan deze Siniclubfilm zeker aanraden, omdat de inhoud diepzinnig is. Ik geef 'Tanna' 8 op 10."

 

"'Tanna' is een film die toont dat liefde alles overwint. Het is een prachtige film diemeer inzicht geeft in het leven van de stammen. Een aanrader, omdat het leven daar zo mooi in beeld gebracht wordt. Ik geef 'Tanna' 9 op 10."

 

"In één woord: Schitterend! Ik ben onder de indruk van de beelden en de acterrprestaties. Ik wou deze film zeker zien na het lezen van een artikel in De Standaard en bovendien had een vriendin mij erover verteld.

Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar de film overtrof mijn stoutste verwachtingen."

 

"'Tanna' is een zeer aangrijpende prent. Het is een leerrijke film die mij kippenvelmomenten bezorgde.Ik heb voor deze film gekozen omdat ik gefasineerd ben door het leven van traditionele stammen. Dus ik moest deze film zien! 

Deze adembenemende film kan ik iedereen aanbevelen. Daarom 10 op 10 voor deze Siniclubfilm!"