Recensie: Urbanus 150 ~ Urbanus verovert de wereld - Linthout & Urbanus


Het 150ste stripverhaal van Urbanus ‘Urbanus verovert de wereld’ is een dubbel en dwars extra dik album met in de hoofdrollen o.a Eufrazie, sheriff Cesar, Stef, Staf en Stylo Dalton, juffrouw Black Pussy en uiteraard Urbanus zelf.


Het verhaal begint wanneer Urbanus op een veiling al zijn geld verspeeld heeft aan twee waardeloze kunstwerken. Om toch aan de kost te komen moet hij gaan werken in de koolmijnen in Tollembeek. Urbanus werkt er vele uren, hij heeft bijna geen eten meer en ziet het niet meer zitten.

 

Onze stripheld is zijn saaie leventje beu en gaat er vandoor. Hij gaat op zoek naar het grote avontuur en komt opnieuw terecht bij de koolmijnen. Daar beleeft hij het ene ongelofelijke avontuur na het andere.


Zo belandt hij in Afrika, in de Far West en vecht hij tegen een draak met drie neusgaten in het derde parallel universum....


Ook dit 150ste nummer ‘Urbanus verovert de wereld’ is er een vol met humor en absurde toestanden, zoals we dit al in alle boeken van Urbanus en Willy Linthout gewoon zijn. Urbanus weet zijn lezers steeds te verrassen, zo moet dit jubileumalbum lezen als een dwarsligger.

De cover van dit jubileumalbum doet de attente stripfan meteen denken aan het negende Nero stripalbum ‘De hoed van Geeraard de Duivel .


ISBN:  9789002247965 - Paperback - 60 blz. - Prijs: € 5,95 - Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Klik hier voor meer info