Jeugdauteur Luc Embrechts schrijft met 'Aquasfeer X56A' tweede boek in de reeks 'Uitvinderszootje'


Jeugdauteur Luc Embrechts is bekend van de Dir-Yak reeks en de Vampierzootje reeks.


In 2014 verscheen bij uitgeverij Abimo een gloednieuwe reeks van Luc met als titel ‘Uitvinderszootje’. Deze reeks gaat over, zoals je al kan raden, uitvinders die net zoals de vampieren er steeds een zootje van maken. Dus het is weer lachen en gieren geblazen!


‘Uitvinderszootje’ is een reeks voor jonge bollebozen vanaf 7 jaar met boordevol grappige en onverwachte wendingen. Alle boeken van deze reeks zijn los van elkaar te lezen, de personages daarentegen komen altijd terug en beleven telkens een ander avontuur.


De personages die in deze reeks aan bod komen zijn de coole Nick en zijn klasgenoot Sam. Sam en Snuffy, haar lievelingskonijn vormen  een onafscheidelijk duo.

De vader van Sam is professor Mingus, hij heeft al vele uitvindingen op zijn naam staan. Ook Sam experimenteert in haar eigen labo. Maar bij haar is er nog veel werk aan de winkel. Igor is dan weer de butler van professor Mingus en Sam. Hij is het manusje van alles en is gigantisch groot.


Eego von Tripper, Isteria von Smutsigkeit en Neuro von Krankjorum zijn drie uitvinders. Ze zijn door en doorslecht en zijn stikjaloers op professor Mingus. Ze willen maar één ding en dat is de wereld veroveren.


De generaal is een geval apart. Hij is door een vergissing bevorderd van sergeant tot generaal. Hij heeft de modernste wapens ter beschikking, maar bakt er niets van. Thee drinken en koekjes eten is het enige waar hij goed in is. De generaal heeft de leiding over stoer uitziende soldaten, de Alfa’s. Ook al zien ze er heel stoer uit in hun pakjes, in werkelijkheid zijn ze zo dom als een fruitpers. Bij elke opdracht slagen ze erin om er een ongelofelijk zooitje van te maken...


Uitvinderszootje 1: De Ijsmodulator


De Ijsmodulator is het eerste deel in de reeks. Nick is een populaire jongen in de klas. Alle meisjes zijn gek op hem. Hij is cool, heeft altijd goede punten, is de beste in skaten en gamen en draagt altijd de nieuwste mode.


Maar sinds meester Joris hem heeft aangesteld als buddy voor het nieuwe meisje Sam in de klas, is zijn populariteit sterk gedaald. Sam heeft een rare smaak van kledij, felgekleurde haren en gedraagt zich gek. Sindsdien hij haar onder zijn hoede moet nemen, mijden de anderen hem. En alsof dat nog niet genoeg is moet hij ook nog opdrachten met haar uitvoeren.


Op een dag staat Sam met Snuffy voor Nick’s deur om hem uit te nodigen bij haar thuis. Nick gaat met tegenzin mee naar het huis van Sam. Bij aankomst weet de jongeman niet wat hij ziet. Sam woont in een groot landhuis en haar vader blijkt een belangrijk uitvinder te zijn.


Maar Neuro von Krankjorum, Eego von Tripper en Isteria von Smutsigkeit, drie gestoorde uitvinders en collega’s van Mingus willen de wereld veroveren en smeden snode plannen in een oud klooster in Italie. Sam en Nick reizen naar Italië om de drie uitvinders tegen te houden. Maar ze zijn niet alleen, de minister-president is ook op de hoogte van de plannen van Neuro, Isteria en Eego en schakelt de generaal in om een stokje voor de plannen van de uitvinders te steken.


De generaal schakelt op zijn beurt het Alfa-Omega-Delta-Eliteteam in en stuurt de Alfa’s naar Italië om de uitvinders uit te schakelen. Maar de Alfa’s begaan de ene blunder na de andere en de uitvinders zelf maken er ook een compleet zootje van.

Gaan Nick en Sam ervoor kunnen zorgen dat de wereld van een grote ramp bespaart blijft? Dit kan je allemaal lezen in ‘Uitvinderszootje 1 : De Ijsmodulator’, een spannend en vooral grappig verhaal met doldwaze gebeurtenissen dat je in één ruk uitleest.

 

Het verhaal begint bij een gesprek tussen de minister-president en de kolonel. Als lezer weet je al wat je te wachten staat en dat maakt het leuk. De personages zijn één voor één komische figuren met als kers op de taart de drie uitvinders. Op de manier waarop Luc Embrechts het verhaal neerpent en dit aangevuld met de prachtige stripachtige tekeningen in blauw-zwart van Eric Bouwens heb je als lezer het gevoel alsof je het verhaal in levende lijve meebeleefd.

 

ISBN:  978-94-6234-185-2 - 177 blz. - Prijs: € 12,50 - Uitgeverij: Abimo


Op 15 augustus verscheen bij uitgeverij Abimo ‘Uitvinderszootje 2 'Aquasfeer X56A’ van jeugdauteur Luc Embrechts.


Nick en Sam zijn terug thuis na hun avontuur in Italië. De ijsmodulator is vernietigd en Eego, Neuro en Isteria zijn uitgeschakeld.


In ‘Aquasfeer X56A’ worden Sam en Nick  thuis aangevallen door vliegende schotels. Dat is het begin van een heel avontuur. Ook blijkt dat professor Mingus ontvoerd is. Maar Sam heeft wel een ideetje hoe ze haar vader kan opsporen. Ze ontdekt dat haar vader zich ergens bevindt aan de kust van Schotland.


Het blijkt dat professor Mingus wordt vastgehouden op een boorplatform. Maar wie zit er achter de ontvoering en wie heeft het op hem gemunt? En hoe kunnen ze ongezien op het boorplatform geraken?


Sam en Nick staan voor een moeilijke opdracht en de twee  bedenken een plan. Maar dan  komen ze oog in oog te staan met hun tegenstanders. Nu komt het erop aan om niets over het hoofd zien, want zowel hun leven als dat van professor Mingus hangt er van af.


Ook de geheime dienst is bezig met een nieuw rapport en het duurt niet lang of de Alfa’s verschijnen eveneens op het toneel in Schotland. Zal dit zootje sufferds weer roet in het eten gooien? Of zijn het Sam en Nick die de bovenhand krijgen?


Luc Embrechts is ook in dit tweede deel er in geslaagd om de personages op een excellente manier te beschrijven. De boeken uit de reeks hebben een heel mooi hard kaft, met een prachtige illustratie van Eric Bouwens. Je komt meteen in de sfeer als je naar het boek kijkt. Een aanrader!


ISBN: 978946343962 - 161 blz. - Prijs: € 12,50 -  Uitgeverij: Abimo