Recensie: Little Miss Y.'s Homemade Wardrobe - Astrid-Fia De Craecker


Astrid-Fia De Craecker is de ontwerpster van Little Miss Y., elegante kleding in vintagestijl voor meisjes en dames.

 

Tijdens het maken van haar eerste boek 'Homemade Mini Couture' met kleding voor jongens en meisjes tot 10 jaar, was het voor haar al een uitgemaakte zaak dat er een tweede boek zou komen. Aangezien Little Miss Y. staat voor elegantie voor meisjes van alle leeftijden werd het boek ‘Little Miss Y.'s Homemade Wardrobe’ een logische opvolger. Het boek bevat twaalf patronen van kledingstukken in vintagestijl voor tienermeisjes en dames van elke leeftijd met maat 30 t/m 44.

 

Het boek heeft met zijn harde kaft een klassevolle uitstraling. Maar binnenin is het ook een streling voor het oog. Na het voor- en het dankwoord van Astrid-Fia zijn we aan de inhoudstafel gekomen.

 

Astrid-Fia stelt de naaiprojecten voor op een originele manier, namelijk met twaalf verschillende soorten rozen die elk staan voor één maand van het jaar, met daarbij het bijpassende kledingstuk. Voor haar boek heeft ze zich laten inspireren door het boek 'Tiny krijgt een kalender', van de populaire boekenreeks rond Tiny.

 

Na de inhoudstafel volgen 10 pagina's basistechnieken waarin Astrid-Fia je toont hoe je naden en zomen afwerkt, handsteken, hoe je ritsen moet inzetten, een paspelband maken en naaien, figuurnaden afwerken en hoe je knopen aan moet naaien. Als je dit allemaal onder de knie hebt, kan het grote werk beginnen.

 

Ieder kledingstuk van de maand wordt geïllustreerd met een foto en zijn geïnspireerd op de mode uit de jaren vijftig en zestig.

Astrid-Fia vertrekt van een warme wintermantel in januari, een onmisbare regencape in maart, een zomers topje en shortje tot een feestjurk in december. Natuurlijk mag in dit boek de onmisbare little black dress niet ontbreken!

 

Bij elk kledingstuk staat alles netjes uitgelegd vanaf de stofkeuze, de benodigdheden tot de patroondelen en hoeveel keer je ieder patroondeel nodig hebt.

Als je alle patroondelen overgenomen hebt van de patroonbladen die voor- en achteraan in het boek zitten en alles uit de stof geknipt hebt, kan je met de duidelijke stap-voor-stap tekeningen jouw kledingstuk in elkaar naaien.

 

Met ‘Little Miss Y.'s Homemade Wardrobe’ kan je een garderobe voor het hele jaar zelf maken. Zo ben je iedere dag van het jaar om door een ringetje te halen en je outfit zal zeker succes hebben bij jouw vrienden en kennissen.

 

Alle kledingstukken in dit boek zijn totaal verschillend van elkaar en kunnen dienen elk seizoen. Mits aanpassing van de print en of stof past elk kledingstuk in dit boek voor elke gelegenheid. Je kan probleemloos een winterjurk omtoveren tot een zomerjurk. Ook kan je met deze patronen je eigen fantasie de vrije loop laten. Want net zoals in haar eerste boek legt Astrid-Fia ook hier graag de nadruk op persoonlijke creativiteit. Durf af te wijken van de veilige route en durf patronen aan te passen en details toe te voegen naar je eigen smaak en stijl.

 

‘Little Miss Y.'s Homemade Wardrobe’ is een must-have voor zowel beginnende als gevorderde naaisters. Iedereen vind in dit boek zijn gading. Ook al hou je niet van vintage stijl, met fantasie en een andere print of stofkeuze kan je perfect ieder kledingstuk hedendaags maken.

 

Wil je scoren bij je geliefde met Valentijn? Dan is dit boek het perfecte cadeau!

 

ISBN: 9789401409841 - Hardcover - 112 blz. - Prijs: € 29,99 - Uitgeverij: Lannoo