Recensie: Jommeke Pocket 9 - Ter land, ter zee en in de lucht


 

In de reeks pocketalbums van Jommeke zijn deel 9 en 10 verschenen. Elk boek bevat drie stripverhalen in zakformaat.

 

Deel 9 Jommeke ‘Te land, ter zee en in de lucht’ bevat de stripverhalen ‘De grasmobiel’, ‘De plastieken walvis’ en ‘De vliegende ton’.

Drie complete stripverhalen in pocketformaat. Handig op mee te nemen en te bewaren.

 

De Grasmobiel

Professor Gobelijn heeft opnieuw een fantastische uitvinding gemaakt. Hij kan een auto laten rijden op gras. De sympathieke doch vaak verstrooide professor bouwt voor zijn vriend Jommeke een grasmobiel.

 

Al vlug krijgt Jommeke het aan de stok met de politie enmet de steenrijke oliesjeik Al-Ben-Zin. Die ziet zijn oliebusiness als sneeuw voor de zon smelten wanneer auto’s op gras in plaats van olie gaan rijden...

 

De plastieken walvis

Professor Gobelijn bevindt zich op een afgelegen plaats aan de oceaan nabij Jambajochie in Mexico. Hij heeft daar aan een nieuwe uitvinding gewerkt. Jommeke en Filliberke reizen de professor achterna en zien daar zijn geheime uitvinding: De Plastieken Walvis.

Niet lang blijft zijn uitvinding een geheim, een journalist heeft hen gezien en maakt er een artikel over in de krant.

Op het thuisfront leest Anatool over De Plastieken Walvis. Hij gaat bij Gobelijn thuis inbreken om meer te weten over deze uitvinding. Dan krijgt de eeuwige slechterik een brief in zijn handen waarin de hulp van de professor wordt gevraagd om een schat op te halen uit een gezonken goudschip dat in de Baai van Mokapaka ligt.  Anatool vertrekt onmiddellijk naar Mexico...

 

De vliegende ton

Tijdens het voetballen vinden Jommeke en Filiberke een pak dat door twee boeven verstopt werd. Ze komen met het zware pak bij professor Gobelijn aan. Die stelt vast dat het een atoommotor is.

Gobelijn werkt aan de motor en plaatst die in een oud biervat. Met hamer en zaag knutselen onze vrienden, met een heuse vliegende ton in elkaar.

Jommeke en zijn vrienden besluiten om met de vliegende ton Mic Mac Jampudding en Arabella op te zoeken.. Het begin van een spannend avontuur in Schotland!

 

Jommeke Pocket 9 - Te land, ter zee en in de lucht

ISBN: 9789462100190 - Softcover - 144 blz. - Prijs: € 6,50 - Uitgeverij: Ballon Media

www.ballonmedia.com