Recensie: Je huis goed geregeld - Inne Vanden Bremt


Iedere Belg is geboren met een baksteen in de maag. In deze moeilijke tijden heeft niet iedereen de mogelijkheid om een huis te kopen of te bouwen en velen onder ons zijn genoodzaakt een stekje te huren. Maar de prijzen voor de huurwoningen swingen deze tijden ook de pan uit. Een betaalbare woning vinden wordt alsmaar moeilijker en moeilijker. Ook voor de verhuurders worden de reglementeringen steeds strenger.Een geschikte en vooral betaalbare bouwgrond of woning vinden wordt een grote uitdaging. En dan niet te vergeten het administratieve en juridische papierwerk dat er bij komt kijken. Voor velen is dit niet vanzelfsprekend. De regels zijn onderhevig aan verandering en niet altijd duidelijk en verschillen ook nog eens van gewest tot gewest.

Er bestaan heel wat regels en subsidies waar je recht op hebt en voordeel mee kan doen als koper, verkoper, huurder of verhuurder. Jammer genoeg zijn er niet veel mensen die weten dat ze bestaan.

Inne Vanden Bremt heeft een boek geschreven met als titel 'Je huis goed geregeld'. Dit boek maakt je wegwijs en geeft een antwoord op de meest gestelde vragen.

In het boek staat alles mooi onderverdeeld in 8 thema's : kopen, bouwen, verbouwen, huren, lenen, energie en wonen, verhuren en verkopen. Door deze indeling kan je alles gemakkelijk terugvinden en kan je direct lezen wat je zoekt.


Een greep uit de vragen die behandeld worden in dit boek : Waar moet je op letten als je een woning koopt of bouwt? Wat is de rol van de notaris? Voor welke premies en subsidies kom je in aanmerking? Wat is een energiecertificaat? Hoe bereid ik mij degelijk voor op een verbouwingsproject? Wat zijn je rechten en plichten als (ver)huurder? Hoe zeg je een huurovereenkomst op? Hoe pak ik de verkoop van mijn onroerend goed aan? Lenen tegen vaste of variabele rentevoet?.


‘Je huis goed geregeld’ is een leidraad om een koop- of (ver)bouwingsproject zonder al te veel kopzorgen te laten verlopen. Je vindt raad hoe je een pand zo goedkoop mogelijk van de hand kan doen, je raakt wegwijs in de Belgische energieprestatieregelgeving en geeft je vele tips om de (ver)huur van je woning zo goed mogelijk te laten verlopen.


Heb je (ver)bouw,(ver)koop of (ver)huurplannen? Dan is 'Je huis goed geregeld' een onmisbaar boek!
Je goed te laten informeren is belangrijk,.zo kan je voordeligste keuzes maken. Want je huis goed geregeld is veel geld gespaard!

Inne Vanden Bremt is freelance journaliste. Ze schreef o.a. voor Het Nieuwsblad en is de auteur van 'Huis te koop', een boek dat eerder verscheen bij uitgeverij Lannoo.

ISBN : 978 94 014 0710 6 - Paperback - 152 blz. - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Lannoo

Klik hier voor meer info

Eerder verschenen in dezelfde reeks :

Je pensioen goed geregeld - Geert Peeters 17,99€ - 192 blz. - ISBN: 9789020997293
Je erfenis goed geregeld - Geert Peeters  17,99€ - 192 blz. - ISBN: 9789020997286