Recensie: Geert Hoste 20 jaar op 1


Geert Hoste is in het theater gestart met zijn eindejaarsconference ‘Geert Hoste XX’. Dit wordt zijn twintigste eindejaarsconference die zal uitgezonden worden op één. Naar aanleiding van dit jubileum is er het boek ‘Geert Hoste 20 jaar op 1’ verschenen bij uitgeverij Vrijdag.

In het boek blikt de komiek in 20 anekdotes terug op de voorbije 20 jaar. Over zijn lakschoenen, zijn grappen over de koninklijke familie, zijn vast ritueel voor het betreden van het podium, over vijftig tinten grijs tot zijn telefoontje met Prins Laurent.

In ‘Geert Hoste XX’ wordt er een overzicht gegeven van de carrière van Geert, van voor er sprake was van een eindejaarsconference tot op heden.

Wie kent er nog het duo Waldo en Geert, de twee komieken die sinds 1982 alle buurtfeesten en braderie in Vlaanderen en Nederland afschuimde?
Geert Hoste is niet verlegen voor een promostunt. Zo nam hij in 1987 deel aan de rally Parijs-Dakar met Jan ‘Waldo’ Verroken en stelde ooit zijn nieuwste boek voor op 5.000 meter hoogte in een vliegtuig op weg naar Londen.
BRT 2 luisteraars kennen ongetwijfeld nog Geert Hoste als radiomaker met zijn typetje ‘Reginald, zeg maar Regi’, de hoofdanimator van de Belgische kust.

En sinds eind 1991 brengt de Vlaamse comedian een

eindejaarsconference in het theater. De toenmalige BRT zond op 1 januari 1994 de eerste conference uit op televisie. Sindsdien is dit een jaarlijkse traditie op nieuwjaarsdag en kijken er zo’n anderhalf miljoen kijkers naar zijn jaaroverzicht waar niemand gespaard wordt. B.V’s, politici of ons koningshuis, niemand is veilig voor Hoste.

In het boek staan 18 getuigenissen van bekende Vlamingen en steken vier journalisten de loftrompet af over de jubilerende stamvader van de stand-upcomedy in Vlaanderen.

Prachtige en unieke foto’s, krantenknipsels, affiches en brieven van fans maken van dit boek een compleet en overzichtelijk boek dat een ideaal kerst- of nieuwjaarsgeschenk is voor de vele duizenden fans!

ISBN 9789460011900 -192 blz. - Prijs: €19.90 - Uitgeverij: vrijdag
Klik hier voor meer info