Recensie: F.C. De Kampioenen 86 - De Lotto-Kampioen


Carmen is helemaal niet tevreden dat zij niet in de watten wordt gelegd door Xavier. Andere mannen kopen dure bontjassen en rijden met peperdure auto’s.

Maar met het pensioentje van het leger kan Xavier dat niet, Xavier geeft liever zijn geld aan dagschotels in het café.


Balthazar Boma en Pol geven hem de raad om een lot van de Lotto te kopen, misschien heeft hij geluk en zijn de geldzorgen van de baan. Xavier ziet het eerst niet zitten om een lotje te kopen, maar besluit toch zijn kans te wagen.


En het bijna onmogelijke gebeurt: Xavier wint één miljoen euro! Hij besluit te zwijgen over zijn winst, als hij het aan Carmen geeft is het geld in de kortste keren op. Xavier besluit het geld in de kluis van meneer Boma te leggen, daar is het veilig.


Pol is het beu dat zijn ploeg steeds stuntelt en nooit wint. Hij eist nieuwe spelers van Boma. Maar die zit krap bij kas. Voetbalmakelaar Kevin De Keutel heeft wel twee Afrikaanse sterspelers, maar die kosten 600.000 euro. Hoe gaat Boma aan het nodige geld geraken?


Intussen verwent Xavier zijn vrouwtje met een nieuw ensemble en een diamanten ring. Pascale en Doortje vragen zich af waar Xavier plots zoveel geld vandaan haalt. Het is Paulientje die weet te zeggen dat Xavier de Lotto heeft gewonnen. Plots proberen Pascale, Doortje, Bieke en uiteraard Fernand op een goed blaadje te staan met Carmen en Xavier, zij hopen allen wat geld los te krijgen van de nieuwe miljonairs…


Album 86 ‘De Lotto-Kampioen’ van F.C. De Kampioenen is opnieuw een verhaal met de nodige humor, deze keer met Xavier in de hoofdrol. Ook leuk zijn de verwijzingen naar de actualiteit: zo vinden we in het album een bordje met ‘Je Suis Charlie’ terug, de soap ‘Thuis bij Familie’ is blijkbaar ook populair bij De Kampioenen en de bontjassenwinkel heet toevallig  ‘Bont van James’...


ISBN: 9789002257414 - softcover - Prijs: € 5,99 - Uitgeverij: Standaard Uitgeverij