Recensie: Eiland - Pieter Aspe


Op het eiland Béluré, voor de Bretoense kust, maakt een vrouw zich ongerust omdat ze Pierre niet meer gezien heeft. Pierre is een Vlaming, hij is bescheiden, steenrijk en woont al 10 jaar op het Bretonse eiland île-d'Artz. Hij heeft zich goed aangepast en de mensen op het eiland hebben veel sympathie voor hem.
Nu voelt hij zich pas een vrij man en is blij dat hij niet meer hoeft mee te draaien in de mallemolen dat het leven van de mensen op het platteland is.

Enkele uren later wordt in de Brugse binnenstad in het Colettijnenhof, waar een twintigtal exclusieve woningen staan, een lijk gevonden van een man met middelbare leeftijd. Hij heeft geen papieren op zak en niemand kan hem indentificeren.

Wanneer Van In, Hannelore, Versavel en hoofdcommissaris Vlaeminck ter plaatse aankomen zijn er al bewoners op straat gekomen en staan in groepjes te praten. In het Colettijnenhof woont een select groepje mensen - een boekhouder, een politicus, een kunstenaar en een culinair journalist - die meer gemeen hebben dan geld alleen.

En dan is er nog de poetsvrouw Silvia. Ze poetst bij alle vier de bewoners. Silvia is een heel mooie vrouw die er niet uitziet als een doorsnee poetsvrouw. Heeft zij iets te verbergen?

Van In en zijn collega Versavel starten met een buurtonderzoek. Het is duidelijk dat de buren niet het achterste van hun tong laten zien, waardoor het onderzoek uiterst moeilijk verloopt.
Van In en Versavel gaan hun licht opsteken op het Bretoense eiland. Daar komen ze heel wat te weten over Pierre, zaken die het daglicht niet mogen zien...

'Eiland' is een nieuw, spannend verhaal van Pieter Aspe met het speurdersduo Van In en Versavel in de hoofdrol. Deze keer krijgen ze te maken met een moord, chantage, pedofilie en vreemdgaan.   

 

Terwijl het speurdersduo met een moordonderzoek bezig is, kampen Van In en Versavel ook nog eens met hun eigen problemen.
Versavel lijdt nog altijd onder de scheiding met zijn vriend Luk. En Van In is jaloers en Hannelore wordt verliefd. Zal dit leiden tot een relatiebreuk? Versavel tracht alleszins de gemoederen te bedaren..


De verhaallijnen rond de moord en Hannelore zijn goed uitgewerkt.
Met 'Eiland' levert auteur Pieter Aspe zijn dertigste thriller af, het is een vlot geschreven boek dat een breed lezerspubliek zal bekoren.

 

ISBN: 9789022327036 - Paperback - Prijs: € 21,95 - Uitgeverij: Manteau

Klik hier voor meer info