Recensie: Easy, Healthy, Fast - Martine Prenen

-----‘Easy, Healthy, Fast’ is een boek dat in elke keuken thuis hoort!-----


Martine Prenen heeft met ‘Easy, Healthy, Fast’ een kookboek geschreven. Nee, niet een zoveelste kookboek in de rij, maar een uniek boek met recepten en tips om heerlijke, gezonde en evenwichtige maaltijden te bereiden.

 

Na haar eerste succesvolle boek ‘Live, Love & Laugh’ kreeg Martine het idee om met haar kooktips, die ze geeft tijdens de lezingen en workshops, een boek met gemakkelijke recepten en zonder ingewikkelde kookprocedures te schrijven.

 

85 recepten met maximum vijf ingrediënten, snel klaar, boordevol gezonde voedingsstoffen én superlekker. Dat is ‘Easy, Healthy, Fast’!

 

Het boek is ingedeeld in zes hoofdstukken. Van ontbijt, 10-uurtje, lunch, 4-uurtje, avondeten tot een laatste late hap. Voor elk moment van de dag staat Martine klaar met recepten, handige weetjes en tips om de lezer wegwijs te maken hoe gezond te eten en te leven.

 

Enkele voorbeelden: Wat denk je van je huisgenoten te verrassen met zelfgemaakte speculaaspasta, een Japans eitje, Thaise kippensoep, exotische vis, geurige kruidenrijst of aardappeltjes met rozemarijn. Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit het 170 bladzijden dik kookboek.

 

Na elk hoofdstuk vinden we steeds interessante weetjes en tien Mar-10 tips & tricks.

  • Een Top 10 van de Happy Food, voeding waar je een gelukkiger mens van wordt.

  • Met ‘Detox je lijf’ toont Martine Prenen ons hoe elk orgaan in ons lichaam met bepaalde voedingsmiddelen gezond blijft en ontgift wordt.

  • Suiker, wat doet het met je lichaam en met welke producten kan je het vervangen.

  • En zeker niet te vergeten: de 10 dingen die je elke dag zou moeten eten. Welke producten en waar ze goed voor zijn. Ze vormen als het ware het medicijnkastje uit de natuur!

 

Martine Prenen bewijst met haar boek ‘Easy, Healthy, Fast’ dat gezond eten lekker, niet ingewikkeld of duur is en dat je met weinig ingrediënten steeds een smakelijke en gezonde maaltijd kan bereiden.

 

De prachtige foto's in het boek zijn van Luk Thys en Bram Debaenst.

 

‘Easy, Healthy, Fast’ is een boek dat in elke keuken thuis hoort!

 

ISBN: 9789089313553 - Hardcover - 170 blz. Prijs: € 24,95 - Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

Klik hier voor meer info