Recensie: De laatste wens van Amelie - Nicole Walter


'De laatste wens van Amelie' is het verhaal van twee vrouwen, oncoloog Marlène en hoedenmaakster Amelie.
Marlène heeft het gemaakt als arts, in het ziekenhuis vecht ze keihard om de mensen te genezen. Ze heeft een perfect leven en is gelukkig getrouwd met Marcus.

Op een dag in maart wordt Marlènes leven totaal overhoop gesmeten. In het ziekenhuis komt de beeldschone Italiaanse Amelie naar haar toe. Amelie is terminaal en heeft een bijzondere wens. Ze vraagt aan Marlène of ze haar laatste weken mag doorbrengen met Marcus, Marlènes echtgenoot.

Marlène heeft voor dit gesprek nooit getwijfeld aan haar huwelijk met Marcus. Na de ontmoeting is ze totaal in de war en weet niet wat ze moet denken. Wanneer ze Marcus confronteert met het verhaal van Amelie blijkt dat haar huwelijk één grote zeepbel is. Marcus geeft toe dat hij een affaire heeft met Amelie. Zodra Marcus verneemt dat ze terminaal ziek is, wil hij niets meer met Amelie te maken hebben. Hij besluit alle contact te verbreken.

Omdat Marcus zijn verantwoordelijkheid niet neemt, besluit Marlène om Amelie als arts bij te staan in het ziekenhuis. Amelie en Marléne groeien naar elkaar toe en gaan ze samen naar Italie....

De roman 'De laatste wens van Amelie' is geschreven door auteur Nicole Walter. Het boek is vertaald naar het Nederlands door Hilke Makkink. Het is een verhaal over leven en dood en alle gevoelens die het verlies van een dierbare met zich meebrengt: woede, angst en verdriet.

Daarnaast kan de lezer uit dit verhaal ook de moed putten om verder te gaan. De auteur heeft dit donkere thema over de dood prachtig verwerkt in een romantisch sprookje. Walter beschrijft hun reis in Italië zo prachtig dat je echt wegdroomd.

Het boek is ook heel geschikt voor een leesclub. Achteraan vind je handige vragen over het boek die je kan gebruiken om over het boek in de leesclub te praten.
De vrouwelijke lezers onder ons zullen met dit boek vele aangename uurtjes doorbrengen tijdens deze lange winteravonden.


ISBN: 9789000315413 - Paperback - 301 blz. - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Klik hier voor meer info