Recensie: De Gouden Jaguar - Jommeke ~ Exclusieve Collectie


Bij Ballon Media is er een exclusieve collectie met de 20 allerbeste albums van Jommeke verschenen. Ook album nummer 16 uit 1964 ‘De Gouden Jaguar’ is in deze verzameling opgenomen.


Omdat er slechts 2000 exemplaren van dit album te koop zijn is het een echt collectors item voor de vele fans. En er is nog meer, elk album bevat een ex libris van een Vlaamse striptekenaar. Bij ‘De Gouden Jaguar’ is deze van de hand van de artistieke duizendpoot Jan Bosschaert.

Jan kennen we van o.a. ‘De geverniste vernepelingskes’, een samen werking met Urbanus waarin BV’s genadeloos in hun hemd worden gezet. Ook maakt Bosschaert illustraties voor boeken van o.a. Marc de Bel, Benno Barnard en Hugo Matthysen.


Deze exclusieve collectie bevat een opgefriste omslagtekening van de allereerste albumversie en het verhaal is voorzien van een moderne inkleuring.


Het verhaal

Jommeke, Flip, Filiberke en Pekkie zijn met vakantie aan zee. Jommeke vindt op zee een veldfles met een briefje in. Het is een SOS-bericht van een zekere J.G, die verdwaald is in de jungle van Orinoco in Zuid-Amerika.

Dit is de start van een nieuw avontuur van onze stripheld en zijn vriend Filiberke. Ook de Miekes gaan mee op speurtocht naar de onbekende persoon. Het wordt een tocht door de gevaarlijke jungle waarin ze allerlei avonturen beleven..


‘De Gouden Jaguar’ is het achtste album in de reeks van twintig. Deze exclusieve collectie, met hardcover, is een prachtige uitgave met alleen maar klassiekers die zowel jong als oud zullen bekoren.


ISBN: 9789462100107 - Hardcover - 48 blz. - met gratis ex libris - Prijs: € 16,95 - Uitgeverij: Ballon Media

Klik hier voor meer info