Recensie: Code 37 Omnibus - Tille Vincent


De serie ‘Code 37’ mag dan afgelopen zijn op vtm, toch is er voor de liefhebbers van Code 37 goed nieuws! Voor de koude winterdagen heeft de auteur Tille Vincent een Code 37-omnibus geschreven met drie kortverhalen én goed voor maar liefst 250 pagina's leesplezier.


In het eerste verhaal 'Taboe' komt Hannah Maes door een bezoek bij de psycholoog toevallig te weten dat een mannelijke collega op brutale wijze verkracht is. De mannelijke collega wil de zaak in de doofpot stoppen en zo snel mogelijk vergeten. Maar Hannah wil de zaak uitzoeken...


Het tweede verhaal is 'Waanbeelden'. Margot komt thuis van een taalkamp en vertelt haar ouders dat ze op een nacht wakker werd en iemand naast haar bed stond te hijgen en dat ze een hand onder haar laken voelde. Door haar gegil werden de andere kinderen wakker, maar buiten de kinderen bevond zich niemand in de kamer. Haar vader besluit om naar de zedenpolitie te gaan.


De directrice van het taalkamp zegt tegen de politie dat het kind een nare droom heeft gehad. Maar het meisje blijft bij haar verhaal. Wie heeft er gelijk, de directrice of het meisje?


Het derde kortverhaal is een volledig nieuw verhaal en heeft als titel 'Fanmail'. Na aandringen van haar man doet de geliefde en bekende televisiejournaliste Ellen Marneffe aangifte van een verkrachting. Wanneer ze van haar werk kwam is er een man in haar auto gesprongen die haar bedreigde met een mes. Hannah Maes belooft aan Ellen om de zaak discreet te onderzoeken. Hoofdrechercheur Maes heeft geen enkel aankopingspunt naar haar zoektocht naar de dader en Ellen wil ook niets lossen.


Dan blijkt dat er gaten zitten in de verklaring van Ellen. Wat verbergt ze? Wanneer Hannah te weten komt waarvoor Ellen doodsbang is wordt de zaak duidelijk...

Het team van Hannah Maes, Bob, Charles en Kevin van de Gentse zedenpolitie heeft drie cases  p te lossen in dit boek. Doordat het korte verhalen zijn, zijn de verhalen beknopter, maar daarom niet minderwaardig. Spanning verzekerd!


Een ideaal cadeautje en een must-have voor elke Code 37 liefhebber!

Andere boeken uit de Code 37-reeks van Tille Vincent:
Honden
Hoog Spel
In Godsnaam
Kaviaar
Walging
Latina

 

ISBN: 9789401406215 - Paperback - 250 blz. - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Lannoo

Klik hier voor meer info