Recensie: Alejandro's Leugen - Bob Van Laerhoven


‘Alejandro’s leugen’ van auteur Bob Van Laerhoven speelt zich af in de fictieve stad Valtiago in País, Zuid-Amerika. Het is 1983 en we maken er kennis met Alejandro Jurón, een man die na een 10 jaar lange gevangenisstraf vrij komt. Alejandro was gitarist van de groep Aconcugua en de vriend van de door de junta geëxecuteerde zanger Victor Pérez.


Tien jaar in ‘Het Laatste Avondmaal’, zoals de gevangenis wordt genoemd,  heeft van Jurón een man vol met angst en wantrouwen gemaakt. Nu de gewelddadige junta van generaal Pelarón aan het wankelen is gebracht, wil het ondergronds verzet dat Jurón opnieuw met hen mee doet. Maar Alejandro is door de de jarenlange opsluiting veranderd en weigert.

Door de enorme schuldgevoelens, Alejandro voelt zich nog steeds enorm schuldig over de dood van Victor Pérez, wordt Juron het ongewilde middelpunt van een web van dramatische intriges die leiden tot een catastrofale volksopstand. En wanneer die opstand uitbreekt komen er onverwachte waarheden aan het licht..


‘Alejandro’s Leugen’ is een roman, gebaseerd op de politieke situatie in Chili onder Pinochet in 1973. De dictatuur, de oppositie, de arme mensen, de vreselijke toestanden,... Bob Van Laerhoven weet perfect de situatie te omschrijven in een land waar geweld en corruptie dagelijkse kost is.


‘Alejandro’s Leugen’ is een pakkend verhaal over toestanden in Zuid-Amerika van 40 jaar geleden, toestanden die jammer genoeg de dag van vandaag nog steeds bestaan. Een verhaal dat je mee neemt en niet meer los laat.

ISBN: 9789089242334 - Paperback - 328 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Houtekiet

Klik hier voor meer info