Recensie: 50 jaar James Bond ~ Van Dr. No tot Skyfall - Raymond Rombout


Met het uitbrengen van de 24ste Bondfilm ‘Skyfall’ heeft auteur en James Bond-kenner Raymond Rombout een hernieuwde versie van zijn ‘James Bond All In’-boek uit 2008 uitgebracht.

‘50 jaar James Bond - Van Dr. No tot Skyfall’ bevat alle Bondfilms die de voorbije 50 jaar zijn uitgebracht. Van Dr. No uit 1962 tot de meest recente ‘Skyfall’, die in oktober in de zalen verscheen. De auteur beschrijft steeds de film en geeft telkens weer leuke weetjes over de film.

James Bond is de enige filmheld die telkens weer opnieuw een nieuwe generatie aanspreekt. Zijn miljoenen fans vergeven hem graag zijn drankverslaving, zijn jongensachtige hang naar snelle wagens en zijn buitensporig libido.

Raymond Rombout gaat op zoek waarom Bondfilms nu al 50 jaar lang, drie generaties kunnen bekoren en waarom elke nieuwe Bondfilm zo’n wereldwijde gebeurtenis is.

In ‘50 jaar James Bond - Van Dr. No tot Skyfall’ staan vele, interessante weetjes over deze witte ridder van de moderne tijd.
Zo komen we te weten waarom Sean Connery de hoofdrol kreeg in de eerste Bondfilm en niet pakweg Roger Moore of Richard Burton. In de film ‘From Russia with love’ maken de filmliefhebbers voor het eerst kennis met een teaser. Wil je weten sinds wanneer onze filmheld zich voorstelt met de legendarische woorden ‘Bond, James Bond’ of waar de cijfers 007 voor staan, moet je zeker dit prachtig boek lezen.

‘50 jaar James Bond - Van Dr. No tot Skyfall’  bevat het meest compleet overzicht uit de James Bond geschiedenis. een boek vol wetenswaardigheden, anekdotes, foto’s en filmrecensies van de hand van een van de grootste James Bond kenners aller tijden.

‘50 jaar James Bond - Van Dr. No tot Skyfall’ is een boek dat elke Bondfan in huis moet hebben!

ISBN: 9789089313386 - Integraalband - 256 blz. - Prijs: € 24,95 - Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts
Klik hier voor meer info