'Otto is een neushoorn', vanaf 2 april in de Vlaamse bioscopen


Vanaf 2 april is de animatiefilm ‘Otto is een neushoorn’ te zien in de Vlaamse bioscopen. Na 'Orla de Kikkerslikker' en 'Pudding T' is dit het derde en laatste deel in een reeks verfilmingen van de Deense auteur Ole Lund Kirkegaard.

 

Het verhaal

De zomervakantie breekt aan, iets waar de 11-jarige Topper niet echt naar uit kijkt. Hij mist heel erg zijn vader, die zeeman en bijna nooit thuis is, en zijn vriend Hugo moet vaak zijn papa helpen in diens café. Topper is verliefd op Sille, een meisje uit zijn klas, maar durft het haar niet zeggen.

 

Op een dag vindt hij een potlood, niet zomaar een potlood maar een magisch potlood. Sinds die dag verandert de hele wereld voor Topper…

Eerst tekent hij een hartje op een muur, dat vanzelf verdwijnt. Thuis tekent hij met het potlood een reusachtige neushoorn op het behang. Groot is de verbazing van beide vrienden wanneer ze terug in de kamer komen. De neushoorn die Topper op het behang tekende is niet alleen verdwenen, hij is tot leven gekomen. Meer zelfs, hij is bezig alle meubelen op te eten in de kamer!

 

De vrienden noemen het dier Otto. Maar hoe gaan ze Otto verzorgen? En wat eet zo’n dier? Hoe gaan Topper en Hugo de neushoorn uit de woonkamer krijgen?

 

 

Lang kunnen ze deze kolos niet geheim houden en er komen al snel klachten binnen..

‘Otto is een neushoorn’ is een grappige animatiefilm voor kinderen vanaf 4 jaar. Het is een leuk verhaal over een jongetje dat dankzij een magisch potlood een wel zeer speciaal avontuur beleeft.

 

 

Een animatiefilm om met de hele familie te zien!

 

‘Otto is een neushoorn’ is vanaf 2 april te zien in de volgende bioscopen: Studio Skoop Gent, Utopolis Mechelen, Roxy Theatre Koersel, Cinema Zed Leuven, Cinema Central Ninove.

Nederlandse versie: Wim Pel Productions b.v.

Vertaling:  Marc-Peter van der Maas

Regie:  Jan Nonhof & Nine Meijer

Techniek: Tim Grommé

Productie: Jill la Grouw & Birgit Schoolmeester

 

 

Met de stemmen van o.a. Hero Muller (politiechef), Hetty Heijting (Flora), Huub Dikstaal (De Leeuw), Ilse La Monaca (Moeder), Joey Schalker (Matroos), Leo Richardson (Holm), Lottie Hellingman (Sille), Lucas Dietens (Vader), Marjolein Algera (Amanda), Melise de Winter (mevrouw De Leeuw), Pepijn Koolen (Hugo), Rob Teuwen (Topper)

 

Meer info vindt u HIER