Leven aan de zijlijn - Meditaties bij trauma en verlies - Erik De Soir


Erik De Soir begeleidt al vele jaren mensen die aan de zijlijn van het leven terechtkomen door een groot verlies of trauma. Zijn ervaring leert de traumapsycholoog dat de basisprincipes van de boeddhistische psychologie mensen kunnen helpen om zware trauma's te verwerken. Zelfs na de aanslagen van vorige week op de luchthaven van Zaventem en in de Brusselse metro. 

 

'Wie dat heeft meegemaakt, is letterlijk van zijn voeten geblazen  en is daardoor aan de zijlijn van het leven  terechtgekomen', zegt Erik De Soir.  

'Boeddhistische principes kunnen zo iemand helpen om weer aansluiting bij het leven te vinden.' Dat is ook de rode draad door zijn nieuwe boek. 

OVER HET BOEK

Traumapsycholoog Erik De Soir begeleidt al vele jaren mensen die aan de zijlijn van het leven terechtkomen door een groot verlies of trauma. Zijn ervaring leert dat meditatie een verrijkende aanvulling kan zijn op traditionele vormen van rouwtherapie.

Aan de hand van achttien meditaties, gebaseerd op kernbegrippen als sereniteit, regelmaat, eenvoud, vasthoudendheid en eerlijkheid, toont hij in dit inspirerende boek hoe omgaan met verlies en trauma op vele verschillende manieren kan.

 

OVER : ERIK DE SOIR

Erik De Soir is crisispsycholoog en psychotraumatherapeut. Hij verricht onderzoekswerk naar de effecten van acute en chronische traumatisering en doceert aan binnenlandse en buitenlandse universiteiten. Hij verleende psychologische opvang en begeleiding aan de getroffenen van verkeersongevallen, collectieve urgenties en oorlogssituaties. Hij treedt vaak op als expert in de media en publiceerde eerder een aantal sterk gewaardeerde boeken voor professionele hulpverleners.

 

ISBN: 9789401433242 - Hardcover - 160 blz. - Prijs: € 17,99 - Uitgeverij: Lannoo