Gezien: La Religieuse in Siniscoop Sint-Niklaas


Siniclub-bezoekers van de week: Twan Huysmans, Monique Everaert en Oda Everaert


Twan Huysmans, Monique Everaert en Oda Everaert
Twan Huysmans, Monique Everaert en Oda Everaert

Donderdag 23 mei troffen we Twan Huysmans, Monique Everaert en moeder Oda Everaert aan in de zaal.

Twan en Monique komen bijna wekelijks vanuit Hulst (Nederland) naar de Siniscoop. 

 

"Wij zijn favorieten van de Siniclub. Wekelijks staan er mooie films geprogrammeerd", aldus Monique, "Het mag gezegd worden: dit seizoen staan er prachtige films op het programma. De organisatoren hebben hun best gedaan. Hier worden films vertoond die in Nederland maanden nadien maar in de bioscoop komen."

 

Twan Huysmans: "We gaan ook wel eens naar ander films kijken, maar de Siniclub draagt toch steeds onze voorkeur uit. De film van vandaag 'La Religieuse' wou ook Oda zien, daarom zijn we met ons drieën naar Sint-Niklaas afgezakt."


De film


 

‘la Religieuse’ van regisseur Guillaume Nicloux is de tweede filmversie van de gelijknamige briefroman uit 1796. De film brengt het verhaal van de 16-jarige Suzanne, die tegen haar zin en voor de wil van haar familie intreedt in het klooster. Ze is nog maar net in het klooster wanneer Madame de Moni overlijdt en deze wordt opgevolgd door Christine, een wrede, genadeloze moeder-overste die van in het begin niet moet weten van Suzanne. Het jonge meisje, dat al tegen haar wil in het klooster verblijft, gaat door een hel.


Suzanne doet er alles aan om te kunnen ontsnappen aan het ijzeren regime van moeder-overste Christine. Ze probeert de wreedheid van het klooster te overleven en haar enige doel is haar vrijheid met alle mogelijke middelen heroveren.


‘La Religieuse’ is een pakkend drama met een voortreffelijke Pauline Etienne in de rol van Suzanne. Een film die de wreedheden laat zien achter de muren van een klooster. Opnieuw een pareltje van een Siniclub-film!

 

met o.a.: Pauline Etienne, Isabelle Huppert, Louise Bourgoin, ...

drama (1u54min) – Frankrijk/Duitsland/België (2013)

 

Vertoning op zondag 26 mei om 11u en dinsdag 28 mei om 20u

Meer info en tickets op www.siniscoop.be 

 

Meer info vindt u ook via  www.ccsint-niklaas.be

Wenst u de tweemaandelijkse e-filmnieuwsbrief te ontvangen?

Graag uw e-mailadres opgeven via info@ccsint-niklaas.be

 

Ook verstuurt CC Sint-Niklaas tweemaandelijks een (papieren) filmflyer Siniclub. Ook daarvoor kunt u uw adres opgeven via info@ccsint-niklaas.be 

 

 

Volgende Cineclub-film: Fill the Void


Shira - de jongste dochter in een streng orthodox joods gezin - kijkt enorm uit naar haar bruiloft. Op het moment dat haar droom bijna wordt verwezenlijkt, slaat het noodlot toe. Haar oudere zus Esther sterft tijdens de geboorte van haar zoon en Shira’s huwelijk wordt uitgesteld. Esthers weduwnaar Yochay wordt voorgesteld te hertrouwen in het buitenland. Shira’s moeder wil – na de dood van haar dochter – niet ook haar schoonzoon én kleinkind verliezen en doet een schokkend voorstel: Shira wordt gedwongen te kiezen tussen gehoorzaamheid aan haar familie en haar eigen gevoelens.


Regie: Rama Burshtein

Cast: Hada Yaron, Yifrach Klein, Renana Raz

Genre: Drama

Duur: 90 minuten

 

Vertoning op donderdag 30 mei 2013 om 14u30, zondag 2 juni om 11u en dinsdag 4 juni om 20u

Meer info en tickets op www.siniscoop.be