Kilocomplot ~ Slik geen onzin over eten en diëten - An Bogaerts


‘Zes kilo kwijt op twee weken!’

‘Een bikini-lijf in drie weken!’

‘Drie maten slanker in vier weken!’

 

Allemaal onzin, en we weten het. De Heilige Graal naar een slank leven bestaat niet. Voordat je nog maar eens beslist iets nieuws te proberen om af te vallen, lees eerst dit boek!

 

Het maakt ons bewust van de psychologische spelletjes die supermarkten, restaurants en dieetgoeroes met ons spelen. En vooral: het psychologische spelletje dat we met onszelf spelen wanneer we op dieet gaan.

 

Waarom maken we zoveel slechte beslissingen wanneer het op eten aankomt? En hoe komt het toch dat we zo moeilijk van een lekkere hamburger, een verfrissend ijsje of een vettig pak frieten kunnen blijven? Waarom kunnen wij als intelligente mensen niet beter inschatten hoeveel we van die dingen mogen eten? Vanwaar komt die drang naar ongezonde voeding? En hoe kunnen we die omzeilen?

 

An Bogaerts geeft antwoorden op deze prangende vragen. Wetenschappelijk onderbouwd, maar met een humorsausje en zin voor relativering. An Bogaerts is een biologe met een grote interesse voor evolutionaire gedragsbiologie. Ze werkt sinds tien jaar als lifestylejournaliste voor onder andere De Morgen, De Standaard en De Tijd, waar ze ook uitvoerig bericht over trends over eten.

 

https://www.facebook.com/kilocomplot/