Gif mo sjette - Jo Berten en Hedwig Dacquin


Het populaire boekje over de oorsprong van West-Vlaamse woorden en uitdrukkingen was in recordtijd uitverkocht. Lastig want heel wat boekhandels zaten nog met openstaande bestellingen.

 

Helemaal vervelend omdat alles tijdens de feestdagen nu eenmaal een stuk trager verloopt. De herdruk ligt intussen in de winkel en de interesse blijkt nauwelijks afgenomen. Waarom heet iemand die om de haverklap van mening verandert in het dialect een “kazakkedroaier” ? Waarom gaat een werkloze in het dialect als “doppere” door het leven ? Waarom heet een minnares dialectgewijs een “koeketiene” ? Waarom wordt een bordeel in de streektaal omschreven als “kabardoestjie”?

 

De auteurs Jo Berten en Hedwig Dacquin leggen het haarfijn uit en hebben het verder nog over de oorsprong van zo’n 200 andere dialectwoorden en –uitdrukkingen. Zoiets heet met een geleerde term etymologie. Maar de beide auteurs hebben het liever over verrassende, fascinerende, leuke en leerrijke verhalen achter het woord.

 

Titel: Gif mo sjette Auteur: Hedwig Dacquin en Jo Berten Paperback - 80 pag. - Afmeting: 11,5 x 17 cm Prijs: 10€ - ISBN : 978 94 6168 0433