Gert-Jan Van den Bemd wint met ‘Belofte maakt schuld’ de tweede Aspe Award


Vorig jaar werd voor de eerste keer de Aspe Award uitgereikt. Met deze wedstrijd gaat Pieter Aspe op zoek naar verborgen crime talent om de Aspe NV mee te verrijken.

 

Iedere deelnemer moet een kort verhaal schrijven van 1700 woorden, het exacte aantal woorden dat Pieter Aspe iedere dag schrijft. Ook wordt er een zin gegeven waarmee het verhaal moet beginnen.

 

De winnaar krijgt een geldsom van 1500€. Wie op de tweede plaats eindigt krijgt alle boeken van Pieter Aspe en wie op de derde plaats eindigt krijgt 1 jaar lang gratis Omer.

 

Maandag 31 oktober, tijdens de eerste dag van de Boekenbeurs, werd de Aspe Award voor de tweede keer uitgereikt. De wedstrijdformule bleef onveranderd : een kort verhaal schrijven van 1700 woorden en opnieuw werd de eerste zin ook gegeven. Dit jaar was dat de volgende zin: ‘Waarmee kan ik u van dienst zijn, mevrouw?’

Pieter Aspe omringde zich net als vorig jaar met een zorgvuldig uitgekozen jury. Niemand minder dan Ish Ait Hamou, Lies Scheerlinck van boekhandel Letters&Co (Deinze), televisieproducent Erwin Provoost en uitgever Karel Dierickx engageerden zich om met veel toewijding en welvoeglijke strengheid samen met Pieter Aspe op zoek te gaan de winnaar van de Aspe Award 2016.

 

De Aspe Award 2016 werd gewonnen door Gert-Jan Van den Bemd met ‘Belofte maakt schuld’, een brandend actueel verhaal over euthanasie en zelfbeschikking.

 

De tweede plaats was voor Gino Dekeyzer met ‘Tijd heelt altijd te laat’.  Als derde eindigde Machteld Vorsters met ‘Transpiratie’