Efgenia Karampatakis schrijft een boek over de Griekse keuken


Op stand 303 van Lannoo uitgeverij kon je op 2 november kennismaken met Efgenia Karampatakis. De chef van restaurant Orestis in Genk neemt je met haar nieuwe boek ‘Mijn Griekse Keuken’ mee naar Thracië, waar haar familie vandaan komt.

 

Efgenia Karampatakis vertelt: “Er zijn al zoveel kookboeken te verkrijgen, maar in Vlaanderen zijn er nog geen Griekse kookboeken uitgebracht. Ik dacht tiens,  dat ga ik nu doen.

‘Mijn Griekse Keuken’  is niet alleen een kookboek, tussen de 70 recepten staat ook mijn familieverhaal, tips over cultuur en traditie en je wordt wijzer over de Griekse keuken.

 

Samen met foodfotograaf Heikki Verdurme zijn we naar Thracië, in het noordoosten van Griekenland getrokken om er foto’s te nemen. Thracië is de streek waar mijn ouders vandaan komen. In het boek staan allemaal gemakkelijke gerechten, traditionele gerechten uit de streek die van generatie op generatie worden overgedragen, maar ook vernieuwende Griekse recepten voor elke gelegenheid, zoals bladerdeeg met pudding, een gerecht dat wij tijdens het ontbijt eten.

Alle gerechten zijn heel simpel uitgelegd en gemakkelijk te maken  zonder een lading aan ingrediënten nodig te hebben die dan in de kast blijven staan,” aldus Efgenia Karampatakis.

 

Efgenia Karampatakis kreeg de liefde voor eten en koken mee van haar Griekse moeder en grootmoeder. In 1993 begon haar moeder Soula met restaurant Orestis in Genk waarvan Efgenia sinds een aantal jaren de chef is.

 

Als enige Belgische vrouwelijke chef is Efgenia opgenomen in de Chef's Club of Greece en nam zij deel aan een masterclass van topchef Alain Ducasse in Athene.

 

ISBN: 9789401430401 - Hardcover - 176 blz. - Prijs: € 24,99 - Uitgeverij: Lannoo