DVD Recensie: Une Place sur la Terre - Fabienne Godet


In ‘Une Place sur la Terre’ van Fabienne Godet speelt Benoît Poelvoorde de rol van Antoine Dumas, een fotograaf die vrij eenzaam leeft. De enige waar hij om geeft is Matéo (Max Baissette de Malglaive), het zoontje van Maria (Catherine Demaiffe), de buurvrouw.

 

Antoine hoort plots muziek. Het is Elena (Ariane Labed), een studente die aan de overkant van de binnenplaats woont en prachtig piano speelt. Met zijn camera houdt hij haar in het oog.

 

Maar dan ziet hij ze staan op het dak. Antoine neemt foto’s van haar en tot zijn verbazing springt ze van het dak. Een totaal overstuurde Antoine belt een ziekenwagen.

 

Het is een wonder dat Elena de val overleeft, ze heeft meerdere botbreuken en een bloeding in de hersenen. Antoine bezoekt regelmatig Elena en raakt meer en meer gefascineerd door haar.

Elena is een idealiste, is talentvol en is anders dan de rest. Antoine is meer een voyeur, neemt zonder dat ze het merkt constant foto’s van haar, en is een alcoholist. Toch worden worden ze vrienden, al is er steeds een afstand tussen de twee.

 

Elena en Antoine gaan steeds meer met elkaar om, zoveel dat zelf Matéo jaloers wordt op Elena. Alles loopt goed, tot ze op een avond de hele collectie foto’s van haar bij Antoine aan de muur ziet hangen..

 

‘Une Place sur la Terre’ is een prachtige film over vriendschap, liefde en emotie. Dat Benoît Poelvoorde een talent is, heeft hij al in diverse films bewezen. Ook hier schittert hij in de rol van Antoine.

 

Het is een ontroerende drama over twee personen die elkaar toevallig ontmoeten. Ariane Labed speelt op overtuigende wijze de rol van Elena.

 

Met ‘Une Place sur la Terre’ heeft regisseur Fabienne Godet opnieuw een film gemaakt die zeker in de smaak zal vallen van de fans. Een aanrader!

 

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Fabienne Godet

Acteurs: Benoît Poelvoorde, Ariane Labed, Max Baissette de Malglaive

 

EAN: 5414939602719

Taal: Frans met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 100 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

 

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

'Une Place sur la Terre’' wordt door O’Brother uitgebracht op DVD en Blu-ray.