DVD Recensie: The Sandhamn Murders - Volume 1


Nieuw bij Lumière Crime Series is de Zweedse crimiserie ‘Morden I Sandhamn’ (The Sandhamn Murders). Een fantastische misdaadserie die zich afspeelt op Sandhamn, een van de eilanden aan de oostkust van Zweden en behorend tot de Stockholm archipel.

 

 

Het eerste seizoen van ‘The Sandhamn Murders’ is gebaseerd op de boeken van de Zweedse bestsellerauteur Viveca Sten. De 55-jarige Sten woont in Stockholm en van haar boeken zijn er al meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

 

De dvd-box bestaat met uit 3 verhalen van elk 3 afleveringen. ‘The Sandhamn Murders’ staat garant voor bijna 7 uur spanning met Jacob Cedergren en Alexandra Rapaport in de hoofdrollen.

‘The Sandhamn Murders’ is zeker en vast de moeite waard om te zien. Dankzij de goede verhalen, de prachtige beelden en verrassende wendingen verveelt deze serie nooit. Deze misdaadserie is een aanwinst voor de prachtige misdaadreeks ‘Lumière Crime Series’.


In het eerste verhaal is advocate Nora Linde met haar twee kinderen aan zee. Ze ontdekt er het lichaam van een dode man, gewikkeld in een visnet. Het blijkt om Krister Berggren, een vrijgezel te gaan. Krister is al enkele maanden vermist.

 

Politie-inspecteur Thomas Andreasson probeert samen met zijn collega de moord op te lossen.

 

Enkele dagen later wordt Kristina, de zus van Krister Berggren, dood aangetroffen. Het onderzoek wijst uit dat beiden vergiftigd zijn..

Het tweede verhaal speelt zich af tijdens de jaarlijkse zeilwedstrijd ‘Rondom Gotland’. Terwijl Oscar Juliander en zijn bemanning de overwinning vieren, wordt hij op zijn schip doodgeschoten. Oscar is een bekend zeiler en vicepresident van de Koninklijke Zweedse Zeilvereniging.

 

Thomas Andreasson krijgt opnieuw de opdracht om de dader op te sporen. Het blijkt dat het schot vanuit het huis van Nora Linde moet afgevuurd zijn. Daar was op het moment een feestje aan de gang.

 

Thomas onderzoekt de zaak en ontdekt enkele duistere kanten van Oscar Juliander..

 

In deel drie wordt er in het bos een lichaamsdeel gevonden van Lina Rosén, het meisje dat reeds enkele maanden vermist is. Haar lichaam werd nooit terug gevonden en er werd uitgegaan van zelfmoord. Nu het blijkt dat het om moord gaat is het een zaak voor Politie-inspecteur Thomas Andreasson en zijn collega Mia Holmgren geworden.

 

De maand voor haar verdwijning kwam Sebastiaan Osterman om tijdens een bootongeluk. Ook Lina zat toen in de boot, samen met haar vrienden Jacob Sandgren en Sara Hammarsten.

Zou er iemand op wraak uit zijn en Lina als de schuldige aanzien voor dit ongeval?

 

Ook Göran Nilsson, de stiefvader van Lina, wordt beschuldigd. Hij heeft in het verleden Lina lastig gevallen. Hij is een verdachte voor de politie, zeker nu blijkt dat ook Sara Hammarsten spoorloos verdwenen is en Göran onvindbaar is...

Technische gegevens DVD:

 

Regie: Niklas Ohlson, Mattias Ohlsson, Marcus Olsson

EAN: 5425019007744

Taal: Zweeds met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 405 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘The Sandhamn Murders Volume 1’ wordt door Lumière uitgebracht op DVD.