DVD Recensie: Jobs - Joshua Michael Stern


‘Jobs’ is een biografische film over het leven van Steve Jobs, de man die wereldwijd succes kende met zijn bedrijf Apple, het technologiebedrijf dat Mac serie computers, de iPod muziekspeler, de iPhone smartphone en de iPad tablet produceert.

 

In 1974 volgt de jonge Steve Jobs tegen zijn zin les aan de universiteit. Hij ziet het nut niet in van een diploma en stopt met zijn studies aan het Reed College en vertrekt met een vriend op reis naar India.

 

Bij zijn terugkeer gaat hij aan de slag bij Atari, het bedrijf dat spelcomputers produceert. Steve is goed in zijn vak, maar is eigenzinnig. Hij ontdekt dat hij niet voor een ander kan werken en wil onafhankelijk werken.

Hij start met zijn vriend Steve Wozniak een eigen, klein computerbedrijfje in de garage van zijn adoptieouders. Steve wil de wereld veranderen door een personal computer te bouwen die werkt op elke televisie of monitor.

 

Niemand gelooft in zijn project, tot Mike Markkula langs komt. Hij gelooft in Steve Jobs en wil investeren in Apple Computer. Dit is de start voor Jobs. Hij lanceert de Apple II, een revolutionaire computer. In een paar jaar groeit Apple uit tot één van de succesvolste bedrijven van de wereld.

Steve Jobs is een goede zakenman en een doorzetter, maar hij is ook eigenwijs, alles moet wijken voor dat ene doel in zijn leven. Zo geeft hij zijn zwangere vriendin de bons en ontslaat wanneer hij het nodig acht zelfs zijn vrienden. Ook bij Apple kent hij dieptepunten, hij wordt er zelf ontslagen. Steve Jobs stierf in 2011 aan alvleesklierkanker.

 

‘Jobs’ is een pracht van een film over een van de pioniers van de computerindustrie. Ashton Kutcher vertolkt op sterke wijze de rol van Steve Jobs. Een goede, onderhoudende film die ons een blik gunt in het leven van deze zakenman, die met keihard werken zijn levensdroom in vervulling zag gaan.

De film ‘Jobs’ is een absolute aanrader voor zij die interesse hebben in het ontstaan van de personal computer, maar ook voor hen die meer willen weten over de persoon Steve Jobs. Een man die naast de oprichter van één van de grootste en bekendste technologiemerken van de wereld ook zijn zwarte kantjes had.

 

'Jobs' wordt door eOne uitgebracht op DVD en Blu-Ray

Klik hier voor meer info


Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Joshua Michael Stern

Acteurs: Ashton Kutcher, Josh Gad, Dermot Mulroney, Lukas Haas, J.K. Simmons, Lesley Ann Warren, Abby Brammell

 

EAN: 8713045239763

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 128 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar