DVD Recensie: As I Lay Dying - James Franco


De film ‘As I Lay Dying’ is het regiedebuut voor James Franco. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamig boek van William Faulkner, de Amerikaanse auteur die in 1949 de Nobelprijs voor de Literatuur won.

 

Wanneer Addie Bundren sterft vervullen haar man Anse en de kinderen Cash, Darl, Jewel, Dewey Bell en Vardaman haar laatste wens. Addie wil namelijk in haar geboorteplaats, het nabijgelegen stadje Jefferson, begraven worden.


Anse en zijn kinderen beginnen met de huifkar aan hun tocht. Het wordt een rit met diverse gebeurtenissen onderweg.

Een reis waarin zich o.a. tal van ongelukken voordoen zoals rivieren die buiten hun oevers treden, maar de grootste hindernis ligt vooral binnen de familie. Zowel de vader als de kinderen dragen zoveel geheimen met zich mee dat de relaties onder druk komen te staan en er onvermijdelijk ruzie van komt…


‘As I Lay Dying’ is een opmerkelijke film met een verhaal dat door verschillende perspectieven wordt vertoond. Ook door diverse malen met splitscreens te werken krijg je als kijker het gevoel dat je jezelf tussen de familieleden waant.

‘As I Lay Dying’ is alleszins een veelbelovend debuut voor de Amerikaanse regisseur James Franco, die zelf de rol van Darl Bundren speelt. Andere rollen zijn er voor o.a. Logan Marshall-Green, Danny McBride, Tim Blake Nelson, Ahna O'Reilly, Beth Grant, Jim Parrack, Jesse Heiman en Scott Haze.

De film is vorig jaar vertoond op het Cannes Film Festival.'As I Lay Dying' wordt door eOne uitgebracht op DVD en Blu-Ray

Technische gegevens DVD:

Regisseur: James Franco

Acteurs: James Franco, Tim Blake Nelson, Danny McBride, Ahna O'Reilly, Logan Marshall-Green, Jim Parrack

 

EAN: 8713045240639

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 105 minuten

Schermformaat:2.35:1

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar