Diane Broeckhoven stelt haar boek 'Wat ik nog weet' voor in Antwerpen


Zaterdag 18 mei werd het nieuwste boek van Diane Broeckhoven feestelijk voorgesteld bij boekhandel De Groene Waterman in Antwerpen.


Journaliste en schrijfster Jelle Van Riet sprak met Diane over het boek, een boeiend gesprek over vreugde, relaties, liefde en de band tussen een moeder en haar zoon, maar ook over verdriet, scheiden en onbegrip. Kortom: het leven zoals het is.

Nadien las de uiterst sympathieke auteur een fragment voor uit ‘Wat ik nog weet’ en nam ruim de tijd om haar eerste exemplaren te signeren voor het talrijk opgekomen publiek.

 

‘Wat ik nog weet’ is een triptiek. In drie luiken, die zich in 1987, in 1994 en in 2008 afspelen, zijn we getuige van de gecompliceerde band tussen een moeder -Manon - en haar zoon - Peter - tegen de achtergrond van ingrijpende en soms dramatische familiegebeurtenissen. De liefde tussen de twee wordt in de eerste twee delen vaak bedolven onder wederzijdse vooroordelen en onbegrip, maar komt in het derde deel, met de dood voor ogen, tot volle wasdom.

 

Diane Broeckhoven weet in een uitgepuurde taal en met scherp inlevingsvermogen grote levensthema's te vatten in een uiterst toegankelijk verhaal, dat de lezer af en toe de adem beneemt.

 

Diane Broeckhoven schreef tot op heden een oeuvre van bijna dertig boeken bij elkaar, waarvoor ze diverse literaire bekroningen kreeg. De meeste daarvan zijn kinder- en jeugdboeken.

De laatste jaren heeft ze zich toegelegd op literatuur voor volwassenen. Met als bekendste werk de novelle ‘De buitenkant van Meneer Jules’ , een boek dat vertaald is in 16 landen en kent een totale oplage van meer dan 250.000 exemplaren.

 

De Duitse vertaling van ‘De buitenkant van Meneer Jules’ ging meer dan 200.000 (!) keer über die Ladentheke. Op Amazon China krijgt haar boek maar liefst 10 vijfsterrenrecensies.

Diane Broeckhoven mag zich misschien wel Vlaanderens meest internationale auteur noemen.

 

ISBN 978 94 6001 1986 - Paperback - 148 blz. - Prijs: € 15,00 - Uitgeverij: Vrijdag

Klik hier voor meer info

 

BEKIJK HIER ALLE FOTO'S