Recensie: De Huwelijkskans - Jennifer Probst

--Op heterdaad betrapt worden kan hele zware gevolgen hebben voor je toekomst!--


'De huwelijkskans' is het derde en laatste deel van de ‘Getrouwd met een miljonair’-serie, geschreven door auteur Jennifer Probst.

In het eerste deel heeft Alexa een paars boek met toverspreuken gekocht om de ware te vinden. Dit paarse boek heeft haar en haar hartsvriendin Maggie een huwelijkspartner opgeleverd. Nu is het boek in handen van Carina. Ze heeft het boek van haar schoonzus Maggie gekregen en moet beloven het nooit te gebruiken.


Maar Carina wil het toch eens proberen. Ze heeft een vuurtje gemaakt en er een blad papier in verbrand met de naam op met wie ze zou willen trouwen.

Carina Conte is de jongste zus van Michael Conte. Haar familie is eigenaar van de bloeiende Italiaanse bakkerijketen 'La Dolce Famiglia'. Zaakvoerder Michael heeft het allereerste Amerikaanse filiaal geopend op Amerikaanse grond in New York, 'La Dolce Maggie', genoemd naar zijn vrouw.

Carina heeft juist haar MBA diploma Economie behaald en is goed met cijfers. Ze vraagt aan Michael om in Amerika bij La Dolce Maggie te komen werken.

Michael vindt dit een goed idee. Hij vertelt Max Gray, CEO van het bedrijf, dat hij een nieuwe medewerker heeft aangenomen en geeft Max de opdracht om die op te leiden.

Wanneer Max hoort dat de nieuwe medewerker Carina is, is hij niet gelukkig met Michael's beslissing.

Max en Carina kennen elkaar al sinds hun jeugd. Carina was in haar tienerjaren zwaar verliefd geweest op Max, maar hij zag haar toen niet staan.


Max Gray is knap en bovendien heel rijk. Hij is Michael's beste vriend en rechterhand in de zaak. Max beschouwt Michael meer zijn broer dan zijn baas en is kind aan huis bij de familie Conte. Maar toch heeft hij het gevoel dat hij niet tot de familie behoort.


Omdat hij het ene vriendinnetje na het andere heeft, is hij nog nooit tot een vaste relatie gekomen. Max heeft bindingsangst door iets wat er gebeurd is in het verleden.
Bovendien is Carina verboden terrein voor hem. De familie Conte zou het niet appreciëren als hij iets begint met haar en hij wil de vriendschap met Michael niet kwijt.

Carina is een jonge vrouw die weet wat ze wil. Ze heeft zich altijd al moeten bewijzen. Haar zus Julietta en broer Michael hebben het gemaakt in hun leven. Naast haar aantrekkelijke broer en zus wordt Carina aangezien als een lelijk eendje.


Carina houdt van dieren en schilderen. Ze is heel beschermend opgevoed en dat was eigenlijk de reden waarom ze naar Amerika wou. Eindelijk kon ze ontsnappen aan de beschermende sfeer van haar moeder en zichzelf ontdekken.

In Amerika kan ze eindelijk openbloeien en experimenteren met seks. Want Carina is niet zo braaf dan dat haar familie van haar denkt..

Carina is niet opgezet dat Max haar moest opleiden. De gevoelens die ze had voor Max steken terug de kop op. En zoals het vroeger was, is het nu nog altijd. Max ziet haar nog steeds niet staan.

Carina heeft er genoeg van en heeft een plan bedacht. Want ze is naar Amerika gekomen om twee redenen: om haar te bewijzen en om haar over Max heen te zetten. 

Wanneer ze voor zaken samen met Max naar Las Vegas moet, ziet ze haar kans mooi om haar plan uit te voeren. Ze zou met Max een one-night-stand beleven en voor eens en altijd een punt zetten achter haar verleden.


Maar Max houdt de boot af omdat hij weet dat ze verboden terrein is en een flirt zware gevolgen voor hem zou hebben. Uiteindelijk wint zijn lust van zijn gevoelens en gaat hij op haar aanbod in. Ze beleven samen een passionele nacht.


Maar het plezier is snel voorbij wanneer moeder Conte plots voor de deur staat. De familie Conte is een echte Italiaanse familie waar traditie hoog aangeschreven staat. En de Italiaanse traditie zegt dat Max en Carina moeten trouwen. Max is totaal in paniek en Carina is furieus.


Carina laat zich niet zomaar de les spellen door haar moeder en gaat met haar praten....


'De huwelijkskans' heeft als originele titel 'The Marriage Mistake' en is naar het Nederlands vertaald door Ineke de Groot. Deze trilogie zorgt voor vele romantische uurtjes leesplezier en blijft boeien van begin tot het einde.


De boeken zijn afzonderlijk van elkaar te lezen. De auteur heeft gekozen voor elk boek andere hoofdpersonages te kiezen. In het eerste boek was dat Nick en Alexa, in het tweede boek Maggie en Michael en in dit derde boek Carina en Max.


Alhoewel het telkens andere hoofdpersonages zijn, heeft de auteur ervoor gekozen de liefdesspreuk in de drie delen te gebruiken en ook de Italiaanse familie komt telkens aan bod. Maar los daarvan het is en blijft heerlijk leesmateriaal!

Voor alle lezers die houden van romantische verhalen met een snufje erotiek, is deze miljonairstrilogie ten zeerste aan te raden!


Lees zeker de eerder verschenen delen :

  • Het Huwelijkscontract
  • De Huwelijksval

 

ISBN 978-90-225-6495-0 - Paperback - 256 blz. - Prijs: € 12,50 - Uitgeverij: Boekerij

Klik hier voor meer info