Belinda Aebi stelt haar nieuwste boek          ‘Troebel Water’ voor in Temse


Zaterdag 14 januari werd ‘Troebel Water, het achtste boek van auteur Belinda Aebi op het gemeentehuis van Temse voorgesteld. Het was een trotse burgemeester Luc De Ryck die het boek inleidde en vol lof sprak over Belinda, die sinds september 2014 samen met haar echtgenoot op site De Zaat in Temse woont.

 

In de afgelopen vijf jaar schreef Belinda zeven misdaadromans in de reeks rond de Gentse onderzoeksrechter Maud Gelderman. Haar nieuwste boek ‘Troebel Water’ is het eerste stand-alone misdaadroman die zich afspeelt op de Zaat, op de terreinen van de ex-Boelwerf.

 

Belinda vindt het zalig wonen aan de Schelde. “Wonen aan de Zaat in Temse geeft mij nog steeds elke dag het gevoel dat ik vakantie ben. De Zaat gaf mij ook inspiratie om dit boek te schrijven. Ik zag elke morgen in de slaapkamer van mijn appartement de schaduw van een kraanman die om 6.00 uur vanuit zijn cabine begon te werken.

Uitgever Karel Dierickx overhandigt het eerste exemplaar aan Belinda Aebi
Uitgever Karel Dierickx overhandigt het eerste exemplaar aan Belinda Aebi

Ik ben in het hoofd van de kraanman gekropen en heb er een verhaal rond geschreven, met als resultaat deze misdaadroman. Ik kende de man helemaal niet en noemde hem Jos in mijn boek.

 

Gisteren ontmoette ik voor het eerst kraanbestuurder Jos, die in het echt Patrick Hermans heet. Wat mij erg deed schrikken is al wat hij vertelde, ook in mijn boek staat. En dat zonder we elkaar voorheen gesproken hadden!”, aldus Belinda Aebi.

Ook werd op het gemeentehuis Katty De Bruyn uit Temse in de bloemetjes gezet. Zij is de winnares van de fotowedstrijd en won naast het boek met de exclusieve cover het volledig oeuvre van Belinda Aebi.

 

 

 

Troebel Water

Kraanbestuurder Jos houdt van zijn vak en hij houdt van de Schelde. Elke dag sluit hij ritueel af door vijf minuten met een verrekijker op te gaan in het ongeëvenaarde landschap waarin hij dagelijks werkt. Tot hij op een dag ‘iets’ opmerkt in het water.Een lijk… Wat volgt is een bizar onderzoek waarin alle sporen maar in één richting gaan: die van een doodlopend straatje. Alles wijst op een tragisch ongeval. Of niet?

 

ISBN: 9789022333174 - Paperback - 288 blz. - Prijs: € 21,99 - Uitgeverij: Manteau

 

Bekijk HIER alle foto's