Beleef de wereld van Annie M.G. Schmidt


Iedereen kent Minoes, Pluk, Jip en Janneke, Dikkertje Dap en zuster Klivia. Maar wie is Annie M.G. Schmidt? Zij is een van de weinige auteurs van wie alle naoorlogse generaties wel een boek hebben gelezen, een liedje kennen, een toneelstuk, televisieserie of film hebben gezien.

 

Het ABC van Annie MG - Van de A van Abeltje tot de Z van Ziezo - Joke Linders

 

Het ABC van Annie MG is meer dan een biografie. Langs de letters van het alfabet - van de A van Abeltje tot de Z van Ziezo - wordt de lezer ingewijd in het leven en het werk van deze legendarische taalkoningin.

 

Haar taalgebruik, de beestenboel, de helden en heldinnen uit haar werk, de bibliothecaresse, Het Parool, haar illustratoren - het wordt allemaal op een speelse, vrolijk stemmende en soms onthullende wijze in dit ABC uit de doeken gedaan.

 

Het ABC van Annie M.G. is een prachtig lees- en kijkboek, rijk geïllustreerd, voor jong en oud dat tot ieders verbeelding spreekt.

"Annie M.G. Schmidt zal zo ongeveer de meest geportretteerde auteur van Nederland zijn. Als er iemand is die al vier generaties lang weet te inspireren, dan is het Annie M.G. Schmidt wel.

 

Haar taal, haar humor en haar scherpe blik. Huisvrouw, werkende moeder, vrijgezel, verliefd, verdrietig, stout, bibliothecaresse, documentalist, journalist, columnist, carbaretier, kinderboekenauteur. Hoe kan dat allemaal samenvallen in één vrouw?" Joke Linders

 

ISBN: 9789029090865 -  Gebonden - 224 blz. - Prijs: € 29,99 - Uitgeverij: Meulenhoff