80ste Boekenbeurs officieel geopend

*****Nog tot en met 11 november in Antwerp Expo*****


Boek.be-directeur André Vandorpe
Boek.be-directeur André Vandorpe

Zondag 30 oktober is de 80ste editie van de Boekenbeurs in Antwerpen feestelijk geopend. De beurs is voor het grote publiek open vanaf maandag 31 oktober tot en met 11 november in Antwerp Expo.

 

De Boekenbeurs werd geopend na speeches van Vlaams minister van cultuur Sven Gatz, schepen van cultuur Philip Heylen en Boek.be-directeur André Vandorpe.

 

De Debuutprijs gaat dit jaar naar Frederik Willem Daem voor zijn roman ‘Zelfs de vogels vallen’. Hij kreeg uit handen van Luk Lemmens, gedeputeerde voor Cultuur van de provincie Antwerpen, een cheque ter waarde van 620 euro.

 

Afscheidnemend cultuurschepen Philip Heylen vertelde dat de stad Antwerpen wil 2018 uitroepen tot het ‘Hugo Clausjaar’. Er komt dan onder meer een grote overzichtstentoonstelling in het Letterenhuis.

Frederik Willem Daem wint de Debuutprijs
Frederik Willem Daem wint de Debuutprijs

Deze 80ste editie wordt een van retro herinneringen, toekomstgerichte initiatieven, wervelende auteurspodia, actieve interactie en een verfrissende publieksbenadering. Een intensieve beleving voor jong en oud. Je vindt er boeken en auteurs, acts en inspiratie voor maanden vol leesplezier.

 

Het feestprogramma nodigt iedereen uit om het feest van het boek mee te vieren.  In Antwerp Expo wachten zo’n 65.000 titels op de bezoekers en worden er signeersessies, lezingen, workshops, optredens en andere randanimatie georganiseerd.

Er is een programma met muziek en theater in de Spiegeltent Twaalf dagen lang verandert Antwerp Expo in een paradijs voor boekenliefhebbers.

En wie in 1936 geboren is mag gratis naar de Boekenbeurs en krijgt een glaasje champagne.

 

Meer info over de Boekenbeurs op www.boekenbeurs.be