Yanina Wickmayer vertelt over haar boek ‘Op eigen benen’


Op vrijdag 4 november stelde Yanina Wickmayer op de stand van Borgerhoff  & Lamberigts haar boek ‘Op eigen benen’ voor. Het boek geschreven door journaliste Inge Van Meensel en geeft een unieke en persoonlijke inkijk in het leven van momenteel de beste tennisster van België.

 

Het voorwoord werd geschreven door haar grote voorbeeld Kim Clijsters, maar ook Lieven Maesschalck, de bekende kinesist, en sportpsycholoog Jef Brouwers vertellen in het boek over hun ervaringen met Yanina en haar zoektocht naar zelfstandigheid.

 

‘Op eigen benen’ is veel meer dan een sportbiografie. Het resultaat is een verrassend en persoonlijk boek waarin Yanina Wickmayer eerlijk vertelt over haar ongewone leven en de moeilijkheden die haar pad kruisten.

Yanina Wickmayer was pas negen jaar wanneer ze haar moeder verloor aan kanker. Ze vertrekt met haar vader naar Amerika en tennis wordt haar uitlaatklep.

 

In 2009 werd ze nummer 12 van de wereld. Een dopingzaak, blessures en financiële troubles remmen haar daarna af, maar ze blijft wel wereldtop. Ook de relatie met haar vader wordt op de proef gesteld.

 

Op eigen benen staan en haar tennis combineren met een gelukkig leven is nu de grootste uitdaging voor Yanina Wickmayer.

 

“Het is ongelooflijk, mijn hart slaat een beetje sneller dan normaal. Eén jaar geleden ben ik op het punt gekomen dat ik er klaar voor was om mijn verhaal te vertellen. Ik heb dit boek willen schrijven omdat ik het gevoel heb dat mensen mij niet echt kennen, want ik heb nooit de kans gehad om mijn verhaal te vertellen.

 

De bedoeling van het boek is van heel open te zijn, de persoon achter en naast de tennisspeelster naar voren te brengen, mijn leven te vertellen en een andere kijk te geven op mijn leven in het dagelijkse leven.

Ik wil de persoon achter de speelster naar buiten brengen. Ik praat heel open over dingen die mij het nauwste aan het hart liggen, over alle momenten, de mooie, de minder mooie en de moeilijke momenten.  Het is geen tennisboek, maar het verhaal over mijn leven dat ik tot hiertoe gehad heb, over de echte Yanina dus.

 

Door mijn verhaal op papier te zetten hoopte ik ook enkele hoofdstukken van mijn leven af te sluiten en dat is wel gelukt, denk ik. En wie weet kan ik wel een inspiratie zijn voor ouders en kinderen die aan de start van hun tenniscarrière zitten”, vertelt Wickmayer.

Begin volgend jaar start Yanina haar tennisseizoen in Auckland met het ASB Classic WTA-tornooi. En Yanina heeft als afsluiter nog heuglijk nieuws: in de zomer van 2017 stapt ze  in het huwelijksbootje met haar verloofde Jérôme Van Der Zijl.

 

Na de persconferentie signeerde Yanina haar boek op de stand van Borgerhoff & Lamberigts.

 

Het boek ‘Yanina Wickmayer, op eigen benen’ is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 22.95€.

ISBN: 9789089316400 - blz. 192 - softcover- uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

Bekijk HIER alle foto's